Hollandi alaliit lubab otsuse edasi kaevata

Mariel Gregor
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hollandi ja Eesti vaheline kohtumine Tallinnas
Hollandi ja Eesti vaheline kohtumine Tallinnas Foto: Peeter Langovits/Postimees

Kolmapäeva kesköö paiku saabus viimaks kauaoodatud ametlik kinnitus, et Euroopa korvpalliliit (FIBA Europe) karistab Hollandi rahvusmeeskonda kahe 0:20 kaotusega, sest EM-valiksarja kahes esimeses mängus kasutati reeglitevastaselt kaht naturalisatsiooni korras kodakondsuse saanud mängijat.


See tähendab, et Eesti võitis B-alagrupi ja pääses poolfinaali, kus kohtutakse D-alagrupi võitja ehk Valgevene või Slovakkiaga. Otsustav kohtumine peetakse täna.

Hollandi alaliidu president Hank Reekers ütles liidu kodulehe kaudu, et FIBA otsus on nende jaoks suur pettumus ja nad kavatsevad selle edasi kaevata. «See on nii koondise treeneritele ja mängijatele kui kogu Hollandi korvpalli jaoks suur pettumus. Me kavatseme otsuse edasi kaevata. Sean Cunningham (üks kahest nn kodustatud mängijast – toim) on sünnijärgselt hollandlane ning me suudame seda ka tõestada,» sõnas Reekers.

Eesti korvpalliliidu peasekretär Keio Kuhi sõnas, et koondis jätkab ettevalmistusega poolfinaaliks ning hollandlaste tegutsemine koondise tegemisi ei mõjuta. «Meie jätkame ettevalmistust lähtuvalt FIBA praegusest otsusest ja selles osas Eesti koondise jaoks hollandlaste võimaliku protestiga seoses midagi ei muutu,» sõnas Kuhi.

«Apellatsiooni esitamiseks on aega seitse päeva ja eeldan, et see kehtib alates kolmapäevast, mil otsus tuli. Olen aru saanud, et nad tahavad protesti esitada, aga mingit ametlikku infot meil selle kohta ei ole.»

Eesti koondise järgmine ühistreening toimub laupäeval ja esimene poolfinaalmäng peetakse 22. augustil kodus ja korduskohtumine 25. augustil võõrsil. Endiselt on kahtluse all seljavigastust raviva Siim-Sander Vene osalemine. «Tema olukorra kohta ei ole praegu uudiseid,» sõnas Kuhi. Seni treenib Vene individuaalse programmi järgi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles