Tiitlitega pärjatud mehed jagavad Harku järvel autasusid

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veemoto MM toimub Harku järvel
Veemoto MM toimub Harku järvel Foto: Toomas Huik
Eelseisval nädalavahetusel seisab veemotosportlastel Harku järvel ees tõehetk, kus selgub kas talvel tehtud pingeline töö tasub ennast seekord ära või mitte.

Talvel paatide ehitamisse ning mootorite arendamisse mitmeid kuid matnud sportlased selgitavad sel nädalalõpul Harku järvel veemoto maailmameistrid O-125, JT-250 ja S-550 klassides.

Tippkonkurentsis püsimiseks on vaja paadi kere ehitamisega korralikult tööd rabada ning võimaluse korral tuleks soetada ka uus mootor.

«Selleks, et kõrgemate kohtade eest heidelda tuleks enne tiitlivõistlust võimalusel uus jõuallikas muretseda. Samas on hea seadistusoskuse korral ka vanast mootorist võimalik korralik kiirus välja pigistada,» selgitas võistluste peakorraldaja Ahto Aaslav-Kaasik eestlaste jaoks seni edukaima O-125 paadiklassi edu võtmeid. «Nende mootorite hea eluiga on umbes pool tundi.»

Seni on eestlastele eelpoolmainitud kolmest paadiklassist edukaimaks kujunenud O-125, kus Toomas Mets on tulnud nii maailma kui ka Euroopa meistriks, Vana Maailma parimaks on eestlastest kroonitud ka Lembit Aaslav-Kaasik. Selle võistlusklassi muudab eriliseks asjaolu, et sõitja on paadis kõhuli peaga sõidu suunas.

«Konkurents on sel aastal väga tugev, juurde on tekkinud palju noori ja kiireid mehi,» sõnas kõikide tiitlitega pärjatud Mets. «Stardis on palju võimekaid eestlasi, lisaks on itaallased ja ameeriklased väga tugevad.»

Lisaks mitmetele tiitlitele on O-125 eestlaste jaoks mitmel teiselgi põhjusel eriline. Nimelt toimusid selle paadiklassi ajaloo esimene EM ja MM Tallinnas Harku järvel, üldse selgitatakse O-125 maailmameister Harku järvel juba kolmandat korda.

Suurte lootustega lähevad eestlased võistlustulle ka JT-250 klassis, kus eelmisel aastal tuli Euroopa meistriks Rasmus Haugasmägi.


Artikli täisversiooni loe Postimehe paberväljaandest.


 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles