Hamiltoni prohmakas kütab kirgi

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lewis Hamilton kinnitas, et sõitis Kimi Räikköneni autole kogemata tagant sisse.
Lewis Hamilton kinnitas, et sõitis Kimi Räikköneni autole kogemata tagant sisse. Foto: AFP / Scanpix

Kanada vormel-1 etapp võib küll selleks aastaks läbi olla, aga emotsioonid boksiteel aset leidnud vahejuhtumi ümber ei vaibu niipea ning rivaalitsemine Ferrari ja McLareni vahel kogub jälle tuure.

Teatavasti leidis paljuräägitud intsident aset 19. ringil, kui rajale tulnud turvaauto pärast otsustasid kõik liidrid korraga boksi külastada.


Ferrari piloot Kimi Räikkönen pääses mehaanikute juurest minema esimesena, kuid pidi foori punase tule tõttu boksitee lõpus peatuma. Ainult mõni hetk hiljem kihutas talle tagant sisse McLareni sõitja Lewis Hamilton. Mõlemad mehed olid avarii tagajärjel sunnitud sõidu katkestama.


«Ma ei ole vihane, aga see, mida Hamilton tegi, oli seletamatu, rohkemgi veel – see oli loll tegu,» andis olukorrale hinnangu juhtunus ohvri rollis olnud valitsev maailmameister Räikkönen.


Sõidu võitnud Robert Kubica, kes koos Räikköneniga punase tule taga seisis, oli rõõmus, et Hamilton tema autole otsa ei sõitnud.


«Nägin, kuidas kaks meest minu ees boksiteel kohtade pärast võitlesid ja siis järsku nad seiskusid,» selgitas juhtunut Hamilton. «Märkasin küll punast tuld, aga siis oli juba liiga hilja.»


Britt vabandas Räikköneni ees, kuid tuletas samas meelde, et konkureeris ka ise tol hetkel etapivõidule. «See oli lihtsalt üks õnnetu juhus,» võttis Hamilton toimunu kokku.


Oma meeskonna noort sõidumeest kaitses südikalt ka McLareni tiimipealik Ron Dennis. «Mitte ükski võidusõidupiloot ei korralda tahtlikult avariid, mis viib ta enda katkestamiseni,» oli Dennis veendunud.


Hamilton sai avarii põhjustamise eest ka Rahvusvaheliselt Autoliidult (FIA) karistada, mees peab järgmisel MM-sarja etapil Prantsusmaal stardirivis loovutama kümme kohta.


FIA otsus tekitas McLareni meeskonnas hämmeldust, sest ainult kaks nädalat varem toimunud Monaco GP-l põrutas Räikkönen tunnelist väljasõidul ise tagant sisse Adrian Sutili vormelile, aga jäi karistuseta. «Monacos oli FIA seisukoht täiesti teistsugune, aga eks me peame leppima sellega, mis on otsustatud.» tõdes McLareni tegevdirektor Martin Whitmarsh.


«Üks asi on kokkupõrge rajal võistluse käigus, kui kiirus on 200 km/h, teine boksiteel otsa sõitmine. Ma lihtsalt seisin punase tule taga,» ei näinud Räikkönen kahe intsidendi vahel seost.


FIA otsuse üle väljendas heameelt ka Ferrari tiimipealik Stefano Domenicali, kelle arvates sai ränk eksimus õiglaselt karistatud. «See kurb intsident Kanadas hoopis tugevdab meie võitlusvaimu,» leidis Domenicali juhtunust ka positiivset.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles