Kaalma: sellistes tingimustes ei tahaks mängida

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jalgpallur Martin Kaalma
Jalgpallur Martin Kaalma Foto: Toomas Huik

Euroopa meistrivõistlusi pingsalt televiisori vahendusel jälgiv 35-kordne Eesti koondise internatsionaal Martin Kaalma on turniiriga üldplaanis rahule jäänud. «Väga hea mulje on siiamaani,» märkis Kaalma. «Mängitakse ilusat jalgpalli ning ükski meeskond pole õnneks lauskaitses istunud. Kõik üritavad midagi palliga ette võtta.»

Paljuräägitud Adidase palli kohta on Kaalmal samuti olemas oma arvamus ning tõepoolest olevat sellel mõned omadused, mis teiste nahkkerade omadest erinevad.


«Uus pall lendab võrreldes teistega väga kiiresti,» märkis Kaalma. «Lisaks on palli lend väga ebastabiilne, mis teeb väravavahile püüdmise tõeliseks katsumuseks.»


Kaalma lisas, et need pallid, mida väravavahid tavaliselt püüavad, kiputakse uue palliga mängides kindluse mõttes tõrjuma, vältimaks selle enda ette kukkumist, mis võiks tekitada uue ohtliku olukorra värava all.


«Kindlasti oli eriti hull mängida sellistes tingimustes nagu valitsesid Türgi ja Šveitsi vahelises kohtumises. Sellise palliga nii tugeva vihma korral mängides tuleb väravavahil olla topelt tähelepanelik,» märkis Kaalma. «Pead olema kõigeks valmis ning endast 200 protsenti andma. Ise küll sellistes tingimustes mängida ei tahaks.»


Praegu klubijalgpalli FC Levadias mängiv Kaalma pole oma professionaalipilguga lahates üheski väravavahis pidanud senimaani pettuma. Eestlase sõnul ei ole väravavahtide otsesest eksimusest ühtegi tabamust sündinud.


«Parima mulje on jätnud Tšehhi koondise puurilukk Petr Cech, kes on väga kindel olnud,» märkis Kaalma. «Samas on olnud palju üllatajaid – näiteks Šveitsi väravavaht, kes nime poolest suhteliselt tundmatu, on näidanud, et suudab tähtsal turniiril pingevabalt mängida.»


31-aastasel Kaalmal on EMil ka meeskond, kellele pöialt hoiab ning keda favoriidiks peab. «Millegipärast arvan, et ebaõnnesõdurid hispaanlased saavad seekord kammitsetusest üle,» märkis Kaalma. «Millalgi peab ka neil hakkama hästi minema ja usun, et sellel turniiril on nende kord.» (PM)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles