Rüütli: ma ei oleks treenerite suhtes nii kriitiline

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti koondise peatreener Tarmo Rüütli
Eesti koondise peatreener Tarmo Rüütli Foto: Toomas Huik.

Eesti jalgpallikoondise peatreeneri Tarmo Rüütli arvates on meeskonna kesistes tulemustes treeneri ainuisikuline süüdistamine probleemile väga lihtsustatud lähenemine ning ta ei usu, et tänavusel EM-turniiril oleks mõni meeskond kaotanud ainult juhendaja otsuste tõttu.

«Ma ei oleks treenerite suhtes nii kriitiline,» rääkis Rüütli. «Sellisel tasemel vajatakse ka sportlikku õnne.»
Ta tõi näiteks Horvaatia teise värava Saksamaa vastu, kui postist tulnud pall lendas otse horvaadi jalale ja sealt ka väravasse. «Treener ei saa sellises olukorras midagi teha,» märkis Rüütli.


Eesti koondise peatreener ei jälgi EMil eriliselt kuulsate treenerite tööd ja taktikaid, vaid üritab leida situatsioonidele oma lahendusi. «Asetan ennast pingile ja mõtlen, mida mina sellises olukorras teeks või kuidas oleks,» selgitab Rüütli.


Väga hea võimaluse selliseks mõtteeksperimendiks andis Rüütli sõnul neljapäevaõhtune dramaatiline kohtumine Austria ja Poola vahel, kui võõrustajameeskond oli peale hulgalisi suurepäraseid väravavõimalusi kaotuse äärel. «Austria treener jäi rahulikuks ja õigesti tegi,» kiitis Rüütli kolleegi. «No ja lõpuks jumal aitas.»


Lemmiktreenereid Rüütlil EM-turniiril pole, samuti ei osanud ta öelda, kes võiksid olla seekordse turniiri võitjasoosikud. «Elan kaasa Portugalile ja Hispaaniale. Horvaatia on ka tubli olnud, aga neile pole ma eriti pöialt hoidnud,» viitas ta oma sümpaatiatele.


Erilise tähelepanuga vaatab Rüütli Türgi ja Hispaania kohtumisi, sest tegemist on Eesti koondise vastastega järgmise MMi valikturniiril. Samas ei soovinud ta spekuleerida, millise taktikaga peaks nende meeskondade vastu tegutsema. «Türgi suhtes teeb heameelt, et nad võitsid ja püsivad konkurentsis. Kui nad peaksid edasi pääsema, saab neid rohkem näha.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles