Kahtlased skeemid: Bale'i rekordsumma eest maksavad Euroopa maksumaksjad?

Kaarel Täll
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gareth Bale.
Gareth Bale. Foto: SCANPIX

Madridi Reali jalgpalliklubi käis sellel suvel välja maailmarekordilise summa, kui Tottenhamilt osteti umbes 100 miljoni euro eest gareth Bale. Hollandi poliitiku Dirk Jan Eppinku sõnul on Reali rahastanud pank tegelikult pankrotis ning tehingu eest maksab Euroopa maksumaksja.

Euroopa parlamendi saadiku Eppinku sõnul on tehingu rahastajaks Hispaania pank Bankia, millel tegelikult ei tohiks olla selliseid vahendeid. Nii Bankia kui ka Madridi Real on mehe sõnul virtuaalselt pankrotis. «Bankia andis Madridi Realile 101 miljonit eurot, et osta Gareth Bale. Nii Bankia kui ka Real on virtuaalselt pankrotis. Tehingu eest maksab tegelikult Euroopa maksumaksja,» kirjutas ta Twitteris.

Oma blogis kirjutab ta, et Real on kokku võlgu 600 miljonit eurot ning nad püsivad konkurentsis suuresti Bankia toel, mis omakorda sai hiljuti 18 miljonit eurot Euroopa staabilsusmehhanismilt. Siinkohal tekib küsimus, kas Gareth Bale’i ostsid Realile Euroopa maksumaksjad?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles