Dopingupatuse võitja diskvalifitseerimine tõi kaitseliitlasele medali

Kaarel Täll
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Värska neiu Daisy Kudre sai sõjaväelaste maailmamängudelt pronksmedali
Värska neiu Daisy Kudre sai sõjaväelaste maailmamängudelt pronksmedali Foto: Marianne Loorents

Kaitseliitlase reamees Daisy Kudre märtsis sõjaväelaste ülemaailmsetel talimängudel suusaorienteerumises saavutatud koht paranes ja ta sai võistlustelt pronksmedali, sest võitja diskvalifitseeriti.

Kudre sai märtsis peetud mängudel Annecys Prantsusmaal suusaorienteerumises neljanda koha. Nüüd aga selgus, et võistluse võitnud venelanna Natalja Tomilova oli kasutanud dopingut ja Kudre saab pronksi.

«Toona oli venelanna kõikidest üle kolme minuti kiirem ja Daisyt jäi pronksmedalist lahutama vaid 26 sekundit,» ütles kaitseväe peastaabi tugiteenistuste jaoskonna sporditeenistuse ülem major Heino Märks. «Tunneme Daisy saavutuse üle rõõmu, kurb on, et ta ei saanud medalit kaela autasutamisetseremoonial.»

Viimast aastat juunioride klassi kuuluv Kudre võistles märtsis sõjaväelaste ülemaailmsetel talimängudel 17 riigi suusaorienteerujaga lühirajal ja läbis selle ajaga 48.59. Pärast medalite ümber jagamist võitis võistluse venelanna Natalja Naumova ja hõbemedali sai prantslanna Elodie Bourgeois-Pin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles