NBA plaanib muuta finaalmängude formaati

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Korvpalliliigas NBA on arutlusele võetud võimalus muuta senist finaalmängude formaati, mis kriitikute arvates annab eelise nii-öelda nõrgemale meeskonnale.

Alates 1985. aastast peetakse nelja võiduni peetavat finaalseeriat formaadis 2-3-2, mis tähendab, et kaks esimest mängu peetakse tugevama asetusega võistkonna kodus, kolm järgmist teise finalisti kodus ning vajadusel viimased kaks taas tugevama klubi koduväljakul. Kriitikute arvates annab selline formaat eelise nõrgemale meeskonnale, kes saab tavaliselt väga olulise viienda kohtumise pidada koduväljakul. Nüüd on NBA andnud teada, et plaanis on formaati muuta ning edaspidi pidada mänge 2-2-1-1-1 formaadis.

«Idee käis välja meie võistluste korraldamise komitee ja see võeti hästi vastu. Komitee otsustas ühehäälselt soovitada selle muutuse läbiviimist,» rääkis NBA kõneisik Tim Frank pühapäeval.

Võimalikku formaadimuutust arutavad klubide omanikud oma järgmisel kokkusaamisel. Veel pole teada, kas muutuse läbiviimise järel rakendatakse uut formaati ka oktoobri lõpus algavale 2013.-2014. aasta NBA hooajale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles