Skandaalne lõpp – Partizan alistas Barcelona patuga pooleks

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Barcelona tsenter Fran Vazquez takistab Partizani tagameest Bo McCalebbi
Barcelona tsenter Fran Vazquez takistab Partizani tagameest Bo McCalebbi Foto: AP / Scanpix

Korvpalli Euroliiga vahegrupiturniiri teises voorus alistas Belgradi Partizan kodus lisaajal suursoosik Barcelona 67:66. Kohtumise viimane rünnak tekitas aga korraliku skandaali ning mängu lõpptulemuse selgitamiseks uuriti veerand tundi videolinti.

Mis siis toimus? Lisaja viimasel sekundil saatis Barcelona mängija Pete Mickeal palli korvi poole teele – nahkkera kukkus juba rõngasse, ent mingil müstilisel kombel põrkas sealt uuesti välja. Korvi kohal olnud palli lõi minema Partizani võimas ääremängija Lawrence Roberts.

Tundus, et Partizan on juba võitnud, ent kõik polnud veel nii selge. Barcelona mängijate ja treenerite arvates rikkus Roberts pärast lõpusireeni korvi kohal olnud palli puudutades reegleid ning nõudsid endale kahe punkti arvestamist. See aga tähendanuks Hispaania suurklubi võitu.

Veerand tundi uurisid kohtunikud koos mõlema meeskonna treeneritega väljaku ääres olnud telemonitorilt vaieldavat olukorda ning otsustasid lõpuks jätta Barcelona kahe punktita. Ilmselt tundus kohtunikele, et pall oli juba korvi kohalt minema lennanud. Videokorduste ja rohkete suurenduste põhjal oli seda siiski väga raske hinnata.

Tegelikult oli Barcelonal võimalik mängu saatus otsustada juba normaalaja lõpus, ent Jaka Lakovici kolmene keeras samuti rõngast välja. Eelmisel rünnakul oli sama mehe kolmene seisu viigistanud 61:61.

Partizani 67:66 võitu panustas enim tšehh Jan Vesely, kes kogus 13 punkti ja 15 lauapalli, skandaalse olukorra keskmesse sattunud Roberts lisas 12 punkti ja 11 lauapalli. Barcelona parim oli 14 punkti visanud Lakovic.

Videot juhtunust saab näha siit.

Teised tulemused:

Efes Pilsen - Montepaschi 88:78

Žalgiris – CSKA 68:83

Unicaja – Asseco Prokom 50:70

Olympiacos – Himki 87:69

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles