Vormeliäss Alonso unistab Prantsuse velotuuri võidust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt aastast 2007. Alberto Contador (vasakul) ja Fernando Alonso.
Pilt aastast 2007. Alberto Contador (vasakul) ja Fernando Alonso. Foto: AFP / Scanpix

Endine vormel-1 maailmameister Fernando Alonso pole maha matnud mõtet luua kaasmaalase ja kahekordse Prantsusmaa velotuuri võitja Alberto Contadoriga professionaalne jalgrattatiim, mis oleks võimeline võitma Prantsusmaa velotuuri.  

Juba eelmisel aastal plaanisid hispaanalased koostööd, kui Contadori kodumeeskonna jätkamine 2010. aastal veel kindel polnud, kirjutab The Guardian.

«See on mul omamoodi unistus, kuna ma armastan rattasporti. Tipptiimi loomine ja võimalus võita Prantsusmaa velotuur tekitaks hea tunde,» avaldas Alonso.

Alonso treenis talvel profiratturitega, sealhulgas olümpiavõitja Samuel Sancheziga ja mitme Contadori tiimikaaslasega Astanast.

Kuigi hispaanlase entusiasm on suur, pole Alonso unustanud, kui keeruline on tipptiimi luua ja hallata.

«Tean, et pole lihtne luua tipptiimi nullist. Vajad häid sõitjaid, häid taustajõude, palju ettevalmistust ja, kõige olulisem, palju sponsoreid. Seega arvan, et maailma majanduse seisu tõttu pole õige hetk sellist projekti alustada,» selgitas ta.

Alono ei välista, et unistusteprojekt saab teoks enne tema sportlaskarjääri lõppu.

«Saame Albertoga selle kallal töötada. Nagu ütlesin, olen väga avatud. Tean, et sel aastal on ta Astanas, kuid järgmisest aastast edasi... Kui on võimalik, oleksin väga huvitatud sellest. Ma arvan, et tema samuti,» vaagis Alonso.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles