Nool: katkestaja hiljem kahetseb oma otsust

Veiko Pesur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erki Nool
Erki Nool Foto: Kalev Lilleorg / Õhtuleht

Riigikogu liige ja olümpiavõitja Erki Nool sõnas, et tiitlivõistlustel katkestav sportlane teeb oma otsuse hetkeemotsiooni toel ja reeglina hiljem kahetseb seda.


«Sport ongi selline, et üks kord on hästi, teine kord on halvasti,» ütles Nool kommentaariks Kristina Šmigun-Vähi katkestamisele. «Siin võib igasuguseid mõjutajaid olla, aga eks ta

va banque

läinud. Ühe medali sai ära ning läks teist püüdma ja kui nägi, et ei tule, siis lõi käega.»

Nool lisas samas, et ei tahaks neil olümpiamängudel võtta Šmigun-Vähit isikliku kriitika objektiks. «Ta oli kaks aastat eemal, sünnitas lapse ja tuli enese isikliku tõestamise pärast tagasi. Ja tõestas ära, et kui võtab end kokku, on ta ikka maailma tipptasemel. Isegi kui ta rohkem ei võistleks, on ta ikka hästi teinud,» rääkis Nool.

Endine tippkümnevõistleja Nool märkis, et küsimus võib siiski tekkida, miks katkestab inimene, kes teeb ühte ala. «Aga eks see selline hetke emotsionaalne otsus on. Kui ma meenutan enda katkestamist Barcelona olümpiamängudel, siis otsustuse tegin ikka väga hetkega,» tunnistas ta.

Nool lisas, et tal ei olnud kedagi kõrval, et nõu küsida ja tehtu üle järele mõtlema hakkas ta alles siis, kui oli juba staadionilt lahkunud. «Eks see katkestamise otsus ongi reeglina hetkeemotsiooni ajel ja ma usun, et enamik otsustajaid seda pärast kahetseb.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles