Õige taktika tõi elu ilusaima kaotuse

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
FC Barcelona väravavaht Victor Valdes oli kaotuse järel nii masendunud, et tormas Milano Interi peatreener Jose Mourinhole kätega kallale.
FC Barcelona väravavaht Victor Valdes oli kaotuse järel nii masendunud, et tormas Milano Interi peatreener Jose Mourinhole kätega kallale. Foto: AFP/SCANPIX

Jalgpalli Meistrite liigas sai kolmapäeval mõneti üllatusliku tembuga hakkama Milano Inter, kes alistas kahe kohtumise kogusummas tiitlikaitsja FC Barcelona ja pääses finaali.



Esimeses kohtumises koduväljakul Barcelona briljantselt üle mänginud Inter jäi ka kolmapäeval endale kindlaks ning oma joont ajades ehk peatreener Jose Mourinho taktikat ellu viies suudeti suurfavoriit konkurentsist välja lülitada.



Korduskohtumise võitis Bar­celona küll Gerard Pique’ 84. minuti väravast 1:0, kuid kokkuvõttes jäi Inter peale 3:2.



Itaalia klubi saavutuse muudab veelgi väärtuslikumaks asjaolu, et alates 28. minutist mängisid nad vähemuses, kuna teise kollase kaardi teenis poolkaitsja Thiago Motta.



«Minu meeskond on kangelaste võistkond – mängijad jätsid väljakule oma vere. Tahan kiita neid, kes mängisid, ja neid, kes ei mänginud ning meile kaasa elanud fänne,» vahendas uefa.com pärast kohtumist väljakule rõõmustama jooksnud Mourinho sõnu. «Barcelona vastu on isegi 11 mängijaga raske, kuid kümne mehega sellise saavutuseni jõuda on ajaloo tegemine. See on minu elu parim kaotus.»



Viimati võitis Inter Euroopa ihaldatuima klubitrofee 1965. aastal ja finaalis mängiti viimati 1972. aastal.



«Olen ka varem Meistrite liiga võitnud, kuid praegune saavutus on isegi parem, sest kuni kohtumise lõpuni polnud ma meie edus kindel,» sõnas 2004. aastal Porto Euroopa parimaks klubiks tüürinud Mourinho. «Kui Inter ei peaks sel aastal võitma, teeb ta seda järgmine kord, kuna nüüd on klubil vajalik tase.»



Samas oli kaotus suur altminek Barcelonale, kes superstaar Lionel Messi juhtimisel oli ka tänavu suurfavoriit ning kõikidele Barcelona vastastele ennustati juba ette hukku.



«Pettumus on väga suur. Poolfinaalis saavad otsustavaks pisiasjad. Eelmisel aastal langesid sellised asjad meie kasuks, kuid tänavu oli teisiti,» kurtis Barcelona juhendaja Pep Guar­diola.



22. mail Madridi Reali kodustaadionil Santiago Berna­beul peetavas Meistrite liiga finaalis kohtub Inter sakslaste Müncheni Bayerniga, kes alistas esimeses poolfinaalis prantslaste Lyoni Olympique’i.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles