Mainekas portaal: Neuville on sõlminud lepingu Hyundaiga

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Thierry Neuville.
Thierry Neuville. Foto: SCANPIX

Maineka portaali Autosport.com teatel on autoralli tänavuses MM-sarjas teist kohta hoidev belglane Thierry Neuville sõlminud lepingu Hyundai meeskonnaga.

Uuest aastast MM-sarja naasev Hyundai ja praegu Fordi tiimis kihutav Neuville on mõlemad lepingu sõlmimist eitanud, kuid Autospordi allikate sõnul on osapooled omavahel juba mõnda aega tagasi kokkuleppele jõudnud. Hyundai tiimijuht Alain Penasse möönis, et Neuville on käinud nendega juttu ajamas, kuid vihjas, et otsus on belglase teha.

«Piltlikult öeldes on võti tema käes, kuid ta pole veel seda süütelukku pistnud. Samas tahaksime enne oktoobri lõppu asjas selgust saada,» lausus Penasse. Neuville jäi eelmise hooaja lõppedes ilma kohast Citroëni noortetiimis, kuid tänavu on tema täht Fordis särama löönud. Belglane on selgelt edestanud tiimikaaslasi Mads Østbergi ja Jevgeni Novikovi ning võidelnud mitmel korral rallivõidu eest, lõpetades 11 rallist kuuel poodiumikohaga. Kaks rallit enne hooaja lõppu jääb ta üldtabelis alla vaid MM-tiitli juba kindlustanud Sebastien Ogierile, kuid edestab üsna kindlalt lähimat jälitajat Jari-Matti Latvalat.

Autospordi teatel pakkus Ford samuti Neuville’ile kolme aasta pikkust uut lepingut, belglast on tagasi enda ridadesse kutsunud ka Citroën.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles