Suusamaailm mures: talvine jalgpalli MM rikub olümpiahooaja

Kaarel Täll
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
FISi president Gian Franco Kasper
FISi president Gian Franco Kasper Foto: AP / Scanpix

Rahvusvaheline Suusaliit (FIS) on mures, et Rahvusvaheline Jalgpalliliit (FIFA) võib rikkuda 2022. aasta talihooaja. Nimelt plaanib FIFA korraldada jalgpalli MMi jaanuaris vahetult enne taliolümpiat.

FIFA andis MMi korraldusõiguse Katarile, kuid seejärel avastati, et seal on suvel põrgulikult kuum ning ei saa normaalsetes tingimustes jalgpalli mängida. Nüüd plaanitakse MM tõsta jaanuarisse, mis lööks aga segi kõikide jalgpalli tippliigade hooaja ning jätaks ilmselt tugeva jälje kõigile talialadele ning olümpiamängudele.

Eile peeti FISi nõukogu sügiskoosolek, kus otsustati pöörduda kõigi talialade rahvusvaheliste alaliitude poole, et esitada FIFAle ühine protest.

«Me kardame, et enne olümpiat toimuv jalgpalli MM on meie jaoks väga halb,» ütles FISi boss Gian Franco Kasper mõni aeg tagasi. «See oleks kogu spordimaailmale väga kehv, kui kaks suurvõistlust toimuks pea samal ajal.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles