Jooksumaraton toob kaasa liiklusmuudatusi Lõuna-Eesti teedel

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Finišiparklad Elvas
Finišiparklad Elvas Foto: Allikas: Klubi Tartu Maraton

Sel pühapäeval, 9. mail toimub SEB 28. Tartu Jooksumaraton, mis toob Lõuna-Eesti maastikuradadele jooksma ja kepikõndi tegema tuhanded spordisõbrad. Suursündmus toob ühtlasi kaasa liiklusmuudatusi Lõuna-Eesti teedel.


Klubi Tartu Maraton soovitab spordisõpradel võimalusel kasutada ühistransporti või jagada autot sõpradega, et vältida stardieelseid ummikuid. Ühtlasi soovitame planeerida stardipaikadesse jõudmine ca 1,5 tundi enne lähet ja kindlasti jälgida liikluskorraldajate märguandeid nii Otepääl kui Elvas.

Seoses Valga maantee remondiga Ansomäe juures on Valga ja Sangaste poolt tulijatele soovituslik sõidumarsruut Sihva - Pühajärve - Otepää (Mäe tn-Valga mnt).

Võistluspäeval on Otepääl on liikluseks suletud:
• Kell 10.50 kuni 11.15 Otepää - Valga mnt Tartu mnt - Valga mnt. ristist (fooriga ristmikust) kuni Rolleriraja ristmikuni;
• Kella 10.50 kuni 11.45 (viimase jooksja ära pööramiseni maanteelt) Otepää-Rõngu mnt esimesed 4 km (va operatiivsõidukid). Liikumine lubatud jooksjate rongi taga peale lõpuautot (politseiauto) või jooksjate ees tuleva liiderauto (politseiauto) ees ainult Rõngu suunas.

Võistluspäeval on Otepääl parkimine keelatud kell 7.00 - 11.15:
• Valga mnt-l Tartu mnt - Valga mnt ristist (fooriga ristmikust) kuni Otepää linnapiirini mõlemal pool teed;
• Tehvandi tee Valga mnt ja Tehvandi Hotelli vahelisel vahelisel lõigul, mõlemal pool teed;
• Tehvandi tee Valga mnt ja Mäe tn vahelisel lõigul, mõlemal pool teed;
• Mäe tn, mõlemal pool teed.

Finišipaika saab sõita mööda Otepää-Pangodi-Peedumäe-Elva (asfalttee), Otepää-Kintsli-Laguja-Elva (kruusatee) kaudu või Otepää-Palupera-Hellenurme-Elva teed (asfalttee) peale viimaseid võistlejaid (liikumine on raskendatud esimesel 4 km).

Maanteid, mida mööda kulgeb ja mida ületab 28. Tartu Jooksumaratoni rada, ei suleta liikluseks, kuid seal kehtivad kiirusepiirangud ning samuti tuleb juhinduda liikluse reguleerijate märguannetest. Erandiks on Rõngu mnt - Hellenurme mnt - Vitipalu karjääri tee vaheline tee, mis on suletud liikluseks kell 11.15 - 15.00. Võistlusraja ja maantee ristumiskohtades kehtib peatumiskeeld 50 m ulatuses mõlemal pool teed.

Stardi- ja finišiparklates tasub kindlasti jälgida liiklusteenistuse töötajate suuniseid. Stardiparklates on parkimine tasuta, finišiparklates Elvas on parklapäsmete hind 50 krooni. Soovitame soetada parklapilet eelmüügist Piletilevi müügipunktides või 28. Tartu Jooksumaratoni võisltuskeskusest EMÜ spordihoones. Eelmüügist soetatud parkimispiletid võimaldavad sujuvamat ja kiiremat liikluskorraldust, mis tagab parema maratonikogemuse kõigile.

Täpsemad rajakaardid ja parkimisinfo leiab 28. Tartu Jooksumaratoni korraldaja Klubi Tartu Maratoni veebilehelt www.tartumaraton.ee.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles