Beckham: Inglismaa suudab järgmise aasta MMi võita

Kadi Parts
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
David Beckham.
David Beckham. Foto: SCANPIX

Endine Inglismaa jalgpallikoondise kapten David Beckham avaldas arvamust, et tema kodumaa meeskond on võimeline võitma järgmisel aastal Brasiilias toimuva jalgpalli MMi.

Inglismaa jalgpallikoondise kuldsesse põlvkonda kuulunud Beckhamilt ja tema eakaaslastelt Frank Lampardilt, Steven Gerrardilt, Rio Ferdinandilt, John Terrylt, Ashley Cole'ilt ja Michael Owenilt oodati, et nad viiksid saareriigi kunagise kuulsuseni ja kordaksid 1966. aasta MMi triumfi, ent nimetatud mehed kunagi sellise hiilguseni ei jõudnud. Viimastel aastatel oma esituste eest palju kriitikat teeninud Inglismaa praegune koondis on aga erruläinud Beckhami sõnul võimeline selleks, et MMi karikas taas brittidele viia.

«Olen alati olnud optimistlik, kui Inglismaa koondis läheb suurvõistlustele, sest olen ise seda kogenud. Olen tundnud, kuidas on olla enne suurvõistlust,» rääkis Beckham Sky Sportsile.

«Roy (Hodgson, kes on meeskonna peatreener 2012. aasta kevadest- toim.) on meeskonda palju muutnud ning toonud juurde mitmeid noori ja andekaid mängijad. Kui sa mängid kvalifikatsioonikohtumisi, siis esineb muidugi nii häid kui halvemaid hetki, see ongi nagu Ameerika mäed. Aga kui sa kvalifitseerud ja jõuad finaalturniirile, rahunevad kõik maha ning hakatakse eesootavat võistlust ootama. Meil on noori mängijaid nagu näiteks Andros Townsend, kes on meeskonnaga lisandunud ja see on värskust juurde toonud,» andis Beckham mõista, et Townsend võib olla see, kes Inglismaale kauaihaldatud MMi karika toob.

Inglismaa suutis järgmise aasta MMi valikturniiril võtta H-alagrupis esikoha ja kindlustas sellega otsepääsu turniirile.

Alates 1966. aasta võidust pole inglaste käsi üleliia hästi käinud: kolmel aastal ei suudetud turniiriks isegi kvalifitseeruda (1974, 1978 ja 1994), parimaks kohaks on 1990. aastal saavutatud neljas koht ning viimane, 2010. aastal peetud MM, lõpetati 13. kohaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles