Veideman: väga-väga-väga valus kaotus

Kadi Parts
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Frank Elegar (palliga) ja Kalev/Cramo võitlesid IIsraeli meistri Maccabi Haifa vastu mehiselt, kuid vastu tuli võtta kaotus.
Frank Elegar (palliga) ja Kalev/Cramo võitlesid IIsraeli meistri Maccabi Haifa vastu mehiselt, kuid vastu tuli võtta kaotus. Foto: Mihkel Maripuu

«Väga-väga-väga valus kaotus. Juhtida avapoolajal nii suurelt ja siis kaotada…» oli eile Eurocupil teenitud napi kaotuse järel sõnatu BC Kalev/Cramo korvpalliklubi tagamängija Rain Veideman. Valitsev Eesti meister Kalev oli lähedal Iisraeli meistri Haifa Maccabi alistamisele – avapoolaja järel juhiti suurelt 45:28 –, ent teisel poolajal kogetud mõõna tõttu tuli vastu võtta 64:68 kaotus. Järjekordse allajäämise järel valitses nõutus nii meeskonna ridades kui ka peatreeneripingil.

«Teisel poolajal me lagunesime täielikult,» lahkas Veideman. «Nad muutsid kaitses mõnda nüanssi ja meie hakkasime korvi alla palli ootama, kuigi oleks pidanud teravust looma. Siit kivi meie tagamängijate ja sealhulgas ka minu kapsaaeda – oleks pidanud rohkem teravust looma,» kritiseeris Veideman.

Teravuse puudumist teisel poolajal heitis meeskonnale ette ka Kalevi peatreener Alar Varrak. «Me kaotasime mingil perioodil igasuguse teravuse. Vaatasime üksteisele otsa, et keegi teeb, aga keegi ei teinud,» oli Varrak nõutu.

«Teise poolaja alguses otsisime rohkem jälle korvi alla palli, aga sealt tulid paar pallikaotust ja siis kerkis probleemiks see, et tagamängijad ei suutnud teravust luua. Nii me seisimegi palliga seal kolme meetri joone taga. Nagu teate, siis teravust peaksid meil looma Armands Škele, Tanel Sokk ja Rain Veideman. Täna ei olnud kahjuks üldse Škele päev ja ta kukkus ansamblist veidi välja, seega lootsin rohkem Sokule ja Veidemanile. Ega esimese poolaja järel olnudki neile ju midagi ette heita,» analüüsis Varrak.

Kui Eesti meeskond nägi valusa kaotuse põhjusena enda halba esitust teisel poolajal, siis Haifa peatreener Danny Franco kritiseeris teravalt oma mehi just esimese poolaja pärast.

«Me ei tulnud esimesel poolajal väljakule õige suhtumisega,» rääkis Franco. «Olin oma mängijatele öelnud, et Kalev on tugevam meeskond kui nende senised tulemused näitavad. Nagu näha, kipub meestel selline jutt ühest kõrvast sisse ja teisest välja minema, kuna nad tulid siia naiivse suhtumisega. Meie õnneks suutsime teisele poolajale siiski tulla teise häälestusega ja muuta mõnda asja ning sellega tegime hea comeback’i. See näitab, et meis on iseloomu,» analüüsis Franco.

Kui Haifa peatreener võis kokkuvõttes mänguvõiduga rahule jääda, leidis kohtumisest siiski midagi positiivset ka Varrak. «Selleks et siin liigas mänge võita, tuleb 40 minutit hästi panna. Ma ei oska öelda, millest meil see tekib, aga äkki tuleb kramp sisse, tekib kaotusehirm ja mäng läheb lukku. Aga mängida Iisraeli meistri vastu esimene poolaeg nii, nagu me mängisime – selle üle on mul treenerina hea meel,» kiitis Varrak.

Sarnaselt peatreeneriga kinnitas ka Veideman, et meeskonnas on sisu, kuid lõpuks tuleb see ka maksma panna. «Oleme ka varasemates mängudes näidanud, et oskame hästi mängida, aga mitte 40 minutit. Kui näiteks 35 minutit mängime hästi, siis on viis minutit täielik katastroof. Peame leidma selle vormi, et suudame kõik 40 minutit hästi esineda,» võttis Veideman meeskonna suurima probleemi kokku.

Tabloo

FIBA Eurocup

Kalev/Cramo – Haifa Maccabi 64:68

Kalev: Abbott 14 p, Veideman 11 p, Fall 10 p, Elegar 8 p + 10 lp, Sokk 8 p, Moldoveanu 5 p, Kajupank 5 p, Gibson 3 p

Maccabi: Smith 21 p, Randle 15 p, Ofoegbu 13 p, Roth 9 p, Reis 5 p, Yivzori 3 p, Tšubre­vitš 2 p

Eesti meistriliiga

KK Pärnu – TTÜ KK 66:78

Pärnu: Raap 16 p, Miljkovic 12 p, Rannula 12 p

TTÜ: Arnold 18 p, Järveläinen 16 p, Akenpärg 12 p

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles