Kail Piho: kõik, mis tulema peab, see ka tuleb

Jaan Martinson
, spordiajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kail Piho
Kail Piho Foto: Nordic Focus

Eesti kahevõistluskoondise kaks liidrit, Kail ja Han-Hendrik Piho jäid hooaja esimese, Kuusamo MK-etapi kvalifikatsioonis joone alla. Nad ei pääsenud ühe hüppe põhjal nende poolesaja sisse, kes saavad pühapäevasel põhivõistlusel starti asuda. Samas sai Karl-August Tiirmaa eelvõistlusel 6. ja Kristjan Ilves 26. koha.

«Lörri läks võistlus jah,» sõnas Kail Piho pettunult. Ta õhulend kandus kõigest 105 meetri kaugusele, mis andis 67. koha, Han-Hendrik hüppas 97,5 meetrit. «Treeningutel mahtusin kogu aeg 50 sekka, nagu vaja. Kvalifikatsioonis aga... Ma ei läinud liigselt üritama, tegin ränga tehnilise vea ja sinna see läks. Elame üle, järgmisel võistlusel, nädala pärast Lillehammeris proovime paremad olla.»

Piho kinnitas, et suusavorm ja seisund olevat normaalne. «Talv on ees, kõik, mis tulema peab, see ka tuleb. Aga kahju ikkagi, et Kuusamos edasi ei saanud. Peaks ju kahevõistlus olema, aga kvalifikatsioon koosneb vaid ühest hüppest. Koosneks siis hüppest ja suusatamisest, aga ei, on ühele poole kaldu.»   

Tiirmaa hüppas 130 ja Ilves 121,5 meetrit, esimene sai kahevõistluse alajuhilt Roomet Pikkorilt kiita, teine mitte. «Tiirmaa on mäel vaatamata suvisele jalaluumurrule kogu aeg hea olnud, ta tegi, mis vaja. Aga tegelikult pidanuks meie parim olema Ilves, aga tema õhulend oli Kuusamo mäel viimaste aegade üks kehvemaid.»

Ilves oli treeningutel pidevalt esikümne piirile kandunud ning sama loodetakse temalt ka põhivõistlusel. «Hüpped on nii Tiirmaa kui Ilvese tugevam ala, kuid ma loodan, et nad on ka suusatamises arenenud. Eks laupäevane meeskonnavõistlus anna selguse, millist tulemust tasuks neilt oodata.»

Kuusamo MK-etapil suusahüpetes diskvalifitseeriti Eesti ainus võistleja Siim-Tanel Sammelselg, sest tema suuskade pikkus ei vastanud võistlusreeglitele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles