Pärnu mänedžer: võidu tagas meeste hingestatud mäng

Kaarel Täll
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu KK (oranžides särkides).
Pärnu KK (oranžides särkides). Foto: Urmas Luik

Eesti korvpalli meistriliigas kohtusid laupäeva õhtupoolikul Pärnu spordihallis Korvpalliklubi Pärnu ning Tallinna Kalev. Pärnu juhtis esimesest minutist kuni viimaseni, võites mängu 63:58.

«See oli selline mäng, kus juhtisime esimesest minutist viimaseni ja siis sa kuidagi ei taha enam kaotada ja hakkad eduseisu vägisi hoidma. Me hakkasime nii-öelda vägisi hoidma neli minutit enne kohtumise lõppu. Ei saanud Tallinna Kalevi maa-ala kaitse vastu kuidagi lihtsatelt positsioonidelt ära visatud,» rääkis Pärnu mänedžer Mait Käbin mängust. «Lisaks tahaksin kiita Elgar Tamsalut, kes lülitus mängu hästi ja oli väheste minutitega kui must hobune, kes otsustavatel hetkedel võttis mängu enda peale. Aga ta polnud ainus liider, neid oli palju. Mitme mehe hingestatud mäng tagas meile täna selle võidu,» kiitis Käbin mängijaid.

KK Pärnu oli kohtumiseks hästi valmis. Kodumeeskond haaras liidripositsiooni kohe esimesel rünnakul, jättes Tallinna Kalevi tagaajaja rolli. Teist päeva järjest mänginud Tallinna Kalevi mängus oli puudu kiirust, mille Pärnu oma puhanud jalgadega kiirelt ära kasutas, juhtides esimese veerandaja lõppedes 21:13. Teisel kümnendil kasvatas kodumeeskond mitmel korral vahe kahekohalise arvu punktideni, kuid poolaja lõppedes olid pärnakad ees veidi vähemaga, seisuks 38:30.

Pärast 15-minutilist pausi hakkas Tallinna Kalev aina aktiivsemalt peale käima, vähendades mitmel korral Pärnu eduseisu vaid 5-punktiliseks. Siiski hoidis Pärnu liiderpositsiooni kindlalt enda käes, juhtides enne otsustavat kümmet minutit 51:43. Viimasel veerandajal läks kohtumine aga veelgi huvitavamaks. Tallinna Kalev ei olnud veel oma viimast sõna öelnud ning siku visadusega hakkasid Kalle Klandorfi hoolealused oma kaotusseisu vähendama. Otsustavatel minutitel oli aga kindlam jällegi Pärnu, kes võitis kohtumise 63:58.

Pärnakate parim oli Nemanja Miljkovic 15 punktiga. Teda toetasid nii Elgar Tamsalu kui ka Heiko Rannula 12 punktiga. Tallinna Kalevi resultatiivseim oli marulist lõpuspurti juhtinud Renato Lindmets, kes viskas 17 punkti. Tagamängijad Raido Roos ja Reimo Tamm lisasid mõlemad 12.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles