UEFA president tahab kollaste kaartide asemel uut karistussüsteemi

Kadi Parts
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Michel Platini.
Michel Platini. Foto: SCANPIX

Euroopa jalgpalliliidu (UEFA) president Michel Platini avaldas arvamust, et jalgpallis võiks kollaste kaartide abil karistamise asemel kasutusele võtta lühiajalised karistusperioodid.

«Ma teeksin reegli selliselt nagu on ragbis ning karistaksin rikkujat 10-15 minuti pikkuse mängust eemaldamisega,» rääkis Platini Hispaania ajalehele AS. «Praegu on see vaid idee. Nüüd tuleb seda küpsemaks muuta ning vaadata, kas see aitaks mängu käigule kaasa. Seda ettepanekut tuleks uurida,» lisas Platini.

UEFA presidendi suurimaks mureks seoses kaartide jagamisega on asjaolu, et rikkuja eemaldamisest ei pruugi kasu saada meeskond, kes seda väärib. «Sellisel juhul (lühiajaliste karistusperioodide puhul- toim.) saaks kasu meeskond, kelle vastu mängitakse selles kohtumises, mitte aga ei rakenduks sanktsioon ning sellest saadav kasu kolmandale meeskonnale, kes järgmisena vastu tuleb,» selgitas Platini praegust olukorda, mille järgi mitmes järjestikuses mängus kollase kaardi saanud jalgpallur peab vahele jätma järgmise kohtumise, mitte aga lahkuma väljakult nendes matšides, kus rikkumine toime pannakse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles