Vormel-1 sarjas muudetakse põnevuse huvides punktisüsteemi

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sebastian Vettel on viimasel neljal aastal kroonitud vormel-1 sarja maailmameistriks. Kas uus punktisüsteem võib muuta vormel-1 sarja põnevamaks?
Sebastian Vettel on viimasel neljal aastal kroonitud vormel-1 sarja maailmameistriks. Kas uus punktisüsteem võib muuta vormel-1 sarja põnevamaks? Foto: SCANPIX

Rahvusvaheline Autoliit FIA otsustas muuta järgmiseks aastaks vormel-1 sarja punktisüsteemi, et seeläbi hoida põnevust jooaja lõpuni.

Järgmine aasta on kavas 19 etappi ja muudatust puudutab vaid aasta viimast osavõistlust, mis toimub Abu Dhabis, kirjutab ESPN.

Põnevuse säilitamiseks jagatakse Abu Dhabis topeltpunkte ehk võitja teenib tavapärase 25 silma asemel hoopis 50 punkti. Teise koha eest antakse Abu Dhabis aga 36, kolmanda 30, neljanda 24, viienda 20, kuuenda 16, seitsmenda 12, kaheksanda 8, üheksanda 4 ja kümnenda eest 2 punkti.

Seega on võimalik viimasel etapil tagasi teha tunduvalt suuremat kaotusseisu ja seeläbi peaks pinge püsima hooaja viimase etapini.

Vormel-1 sarja tavapärane punktisüsteem:

1. koht – 25 punkti

2. koht – 18 punkti

3. koht – 15 punkti

4. koht – 12 punkti

5. koht – 10 punkti

6. koht – 8 punkti

7. koht – 6 punkti

8. koht – 4 punkti

9. koht – 2 punkti

10. koht – 1 punkt

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles