Maadlusliit kinnitas ametlikult Heiki Nabi MM-kulla

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heiki Nabi Tallinna lennujaamas pärast Budapesti maadluse maailmameistrivõistlustel hõbeda võitmist.
Heiki Nabi Tallinna lennujaamas pärast Budapesti maadluse maailmameistrivõistlustel hõbeda võitmist. Foto: Mihkel Maripuu

Rahvusvaheline Maadlusföderatsioon FILA teatas täna ametlikult, et Iraani maadleja Amir Aziz Ali Akbari on Budapesti MM-il dopingutestis vahele jäänud anaboolsete steroidide kasutamisega ja saanud eluaegse võistluskeelu teistkordse dopinguainete kasutamise tõttu.

2010. aastal tuli iraanlane kehakaalus 96 kg maailmameistriks, 2011. aastal sai ta kaheaastase võistluskeelu dopinguainete kasutamise pärast. Võistluskeelu lõppedes sellel aastal Septembris Budapesti maailmameistrivõistlustel esines ta kehakaalus 120 kg väga võimsalt, võites finaalis ka meie Heiki Nabi.

FILA esindaja Carlos Roy kinnitas täna, 12. detsembril, et Amir Ali Akbari Budapestis maailmameistrivõistlustel saadud kuldmedal diskvalifitseeriti seoses anaboolsete steroidide kasutamisega ning vastavalt sellele muudetakse ka võistluste paremusjärjestust. Sellest tulenevalt on Heiki Nabi kuldmedali omanik. «Samuti anname teile teada, et kuldmedal on diskvalifitseeritud maadlejal palutud selle ümberjagamiseks  tagastada. Heiki Nabi hõbemedal peab tagastatama FILAsse,» lisas Roy.

Heiki Nabi tõuseb selle läbi 2013. aasta kreeka-rooma maadluse raskekaalu maailmameistriks, olles nüüdseks kahekordne maailmameister ja olümpiahõbe.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles