Kullamäe: võit Kalevi üle oli tähtis emotsionaalselt

Kadi Parts
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gert Kullamäe.
Gert Kullamäe. Foto: Kristjan Teedema

«Me ei tulnud küll olümpiavõitjaks, kuid emotsionaalselt oli see võit vajalik tervele meie klubile – mängijatele, treeneritele, toetajatele ja fännidele,» lausus Tartu Rocki korvpallimeeskonna peatreener Gert Kullamäe pärast Eesti karikavõistluste finaalis Kalev/Cramo üle saadud võitu. «Tõsi, lõpus oli meie võidul juures õnnefaktor, aga meil oli seda võitu väga vaja.»

Rock alistas tänu leedulase Augustas Peciukeviciuse viskele Kalevi 71:69. Leedulasest tagamees valiti ühtlasi ka finaali väärtuslikumaks mängijaks. «Ma ei vaadanud, kas viskas kolmese või kahese, vaid lihtsalt viskasin – tähtis oli tabada,» rääkis Peciukevicius. Ta lisas, et on kursis, kui oluline on eestlastele Rocki ja Kalevi vastasseis ning võrdles seda Leedus Žalgirise ja Lietuvos Rytase duellidega.  

Kullamäe sõnul on Rock liikunud tänavu üles ja alla, kuid viimasel ajal ollakse tõusulainel. Ta nentis, et karikavõistluste otsustavateks kohtumisteks ei teinud ilmselt ükski meeskond spetsiaalset ettevalmistust, kuid spordimeestena pakkusid mõlemad finalistid võitluslikku korvpalli.

«Loomulikult tuleb ütelda suur tänu fännidele. Kui ikka saalis valitseb selline atmosfäär, ei saa mängijad ja treenerid end hetkekski lõdvaks lasta,» tunnistas treenerina karjääri esimese tiitli võitnud mees. «Ka minu enda jaoks on see võit tähtis eelkõige emotsionaalselt – sain kinnitust, et asjad, mida ma teen, toovad edu ja nii on võimalik. Usun, et see tekitab ka mängijates treeneri vastu suuremat usaldust.»

Kalevi peatreener Alar Varrak meenutas, et ta avaldas juba hooaja algul arvamust, et Rock on tänavu mullusest tugevam. «Janar Talts on ikkagi tippmängija, lisaks annab neile väga palju juurde Gert Dorbek. Meie ei mänginud ka kehvasti – võitlust oli ju kõvasti, aga näiteks Rock viskas viimase sekundi viskeid neljast neli. Kolm kolmest ja lõpus veel see võiduvise.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles