Chelsea ja Arsenal mängisid väravateta viiki

Kadi Parts
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arsenali mängumees Aaron Ramsey (vasakul) ja Chelsea ridadesse kuuluv Willian.
Arsenali mängumees Aaron Ramsey (vasakul) ja Chelsea ridadesse kuuluv Willian. Foto: SCANPIX

Inglismaa jalgpalli kõrgliigas oli täna kavas üks kohtumine, kus tabeli kõrgemate kohtade nimel mängisid Arsenal ja Chelsea. Mõlemal meeskonnal oli mängu jooksul vähe võimalusi skoorida ja nii lõppeski kohtumine 0:0 viigiga.

Liigatabelis on Arsenalil nüüd kirjas 36 punkti - sama palju on kogunud ka esikohal olev Liverpool - ning Chelseal on 34 punkti nagu ka Evertoni meeskonnal.

Mängu käik (Arsenal - Chelsea): 0:0

Arsenali ja Chelsea vahelise liigamängu alguseni on jäänud pool tundi!

Meeskondade algkoosseisud:
Arsenal alustab koosseisus Szczesny, Sagna, Mertesacker, Vermaelen, Gibbs, Arteta, Rosicky, Ramsey, Ozil, Walcott, Giroud.
Chelsea koosseis: Cech, Ivanovic, Azpilicueta, Cahill, Terry, Mikel, Lampard, Ramires, Willian, Torres.

Kohtumise alguseni on jäänud kümme minutit.

Mäng on alanud!

Emiratesi staadionil sajab endiselt vihma, ent mängu algust see edasi ei ole lükanud, sest ilmastikuolud pole nii hullud.

Esimestel mänguminutitel on Chelsea avaldamas rohkem survet.

Lampard saab esimese viie minuti jooksul väikese võimaluse, aga lööb väravast kindlalt siiski mööda.

Arsenal on seevastu esimestel minutitel näidanud kohati üsna lohakat söödumängu.

10. minut - Esimese kümne minuti jooksul pole kumbki meeskond midagi üleliia ohtlikku ette võtnud.

18. minut - kohtumist mängitud 18 minutit, seis endiselt 0:0 viigis. Ootamatult vaikne on olnud paljuloodetud Mesut Özili senine ettaste, kes sai enne tänast mängu kiita Chelsea praegusel peatreenerilt Jose Mourinholt, kes alles eelmisel hooajal juhendas Özili Madridi Realis.

25. minut - avapoolajast on rohkem kui pool kulunud, ent kummalgi meeskonnal endiselt ohtlikke võimalusi olnud pole ja mäng on ümmargune mõlemalt poolt. Endiselt sajab Londonis vihma ja ilm on jõulumeeleolu loomisest üsna kaugel.

27. minut - senise mängu kõige teravam moment, kui Ramires saab Arsenali karistusalas peaga löögile, ent see läheb väravast üle.

32. minut - Lampardil on hea võimalus Chelsea ette viia, ent löök läheb latti ja Arsenal suudab terava olukorra puhtaks mängida.

33. minut - Torresel võimalus, aga Szczesny päästab.

40. minut - mäng on elavdunud, ent väravani kumbki meeskond endiselt jõudnud pole.

45. minut - kohtumise avapoolaeg on lõppenud, seisuks endiselt 0:0.

Teine poolaeg on alanud.

50. minut - teise poolaja algus midagi põrutavat pole kaasa toonud.

Vahemärkusena - kumbki meeskond poolajal ühtegi vahetust ei teinud.

55. minut - Chelsea jõuab palliga Arsenali karistusalasse, ent otseselt pealelöögini ei jõuta.

61. minut - Lampard saab Arsenali karistusalasse tsenderduse, ent pall jääb siiski liiga kõrgeks ja vanameister ei ulatu selleni.

63. minut - väljakul läheb seletamiseks, kui Arteta kukub ja Ramires saab kollase kaardi.

65. minut - omakorda kollane kaart Arsenali poolt Walcottile, kes videopildis üsna olematu kokkupuute järel ühe Chelsea mehe maha niidab.

67. minut - mäng on mõlemalt poolt elavdunud ja pealelöögini jõuab Lampard, ent Arsenali puurilukk püüab selle kindlalt.

67. minut - Özil ja Ivanovic satuvad sõnasõtta ja mõlemast meeskonnast saabub 5-6 mängijat neid lahutama. Probleemiks on eelnev olukord, kus Ivanovic on üsna ohtlikult kõrgelt mänginud jalaga ning peaaegu sattunud kokkupuutesse Özili näoga.

69. minut - mõlema meeskonna mängijad on hakanud rohkelt kukkuma ja mängu peakohtunik näeb vaeva, et olukorda kontrolli all hoida. Kollane kaart läheb seekord vastase maha niitnud Rosickyle ehk Arsenali mängumehele.

71. minut - Terry saab Chelsea poolt peale lüüa, aga pall läheb mööda.

73. minut - Chelsea vahetab, Hazard pingile ja mängu Schürrle.

Endiselt sajab Londonis vihma ja ilm tundub olevat üsna ebameeldiv.

75. minut - Ramires on saanud veidi vigastada ja lahkub esialgu väljakult meditsiinipersonali toel.

77. minut - Chelsea vahetab taas: väljakule saab Oscar, platsilt lahkub Willian.

79. minut - Arsenal saab rünnakule, aga Giroud paneb üsna heast kohast mööda.

81. minut - Arsenal jõuab kiirelt Chelsea karistusalasse, aga Walcott on üksi seal ja kuigi proovib palli päästa, lööb selle küljeauti.

82. minut - nüüdseks on taas üsna palju pusimist keskväljal.

83. minut - Gibbs tsenderdab vasakult äärelt, aga pall üle otsajoone ja Cech võtab aega, et see mängu panna.

85. minut - Arsenalil superhea võimalus, aga Terry päästab Chelsea halvimast ja Arsenal teenib nurgalöögi, msi kuhugi ei vii.

86. minut - omakorda nurgalöök Chelseale.

87. minut - Lampardi antud nurgalöök läheb pikaks ja kuigi Arsenali kaitseliin on veidi segaduses, suudetakse olukord puhtaks mängida.

87. minut - Chelsea poolt välja Torres ja sisse Luiz.

89. minut - kohtumise lõpuni on jäänud loetud minutid.

90. minut - nurgalöök Arsenalile. Kohtunik on lisanud kolm minutit.

91. minut - Özili antud nurgalööl on terav, aga Arsenali poolt keegi korralikult löögile ei pääse.

91. minut - Arsenal teenib kiirelt teisegi nurgalöögi, ent ka see luhtub, vasturünnak Chelseal.

92. minut - Luiz on andmas karistuslööki, aga see läheb otse müüri.

93. minut - Luiz saab kaugelt peale lüüa, aga pall läheb tribüünile rahva sekka.

Kohtumine on lõppenud ja mängu skooriks jääb 0:0.

Enne mängu:

Pikka aega liigatabelit juhtinud Arsenalil on taas võimalus esikohale kerkida, sest praegu ollakse küll 35 punktiga kolmandal kohal, ent esikohal oleval Liverpoolil on 36 punkti ning seega annaks võit Arsenalile esimese positsiooni. Jose Mourinho juhendatav Chelsea on samuti kaasa rääkimas kõrgete kohtade nimel, sest praegu hoitakse 33 punktiga viiendat kohta.

Parema emotsiooniga saab tänasele mängule tulla ilmselt Chelsea, kes viimases liigamängus alistas Crystal Palace'i 2:1 ning viimasest viiest matšist on saadud vaid üks kaotus. Arsenal omakorda pidi viimati vastu võtma valusa 3:6 kaotuse Manchester Citylt ning viimasest viiest kohtumisest on ette näidata kolme võidu ja ühe kaotuse kõrval ka üks viik.

Mõlemad meeskonnad on enne tänast olnud sunnitud loobuma mõningatest mängijatest ning nii ei tee Arsenali poolt kaasa mängukeelu teeninud Jack Wilshere ning küsitav on City vastu vigastada saanud Laurent Koscielny osalemine. Arsenali fännide jaoks hea uudisena on aga taas mänguvalmis Lukas Podolski, kes pidas pika mängupausi. Chelsea poolt istub usutavasti vahetusmängijate pingil Ashley Cole, kes külastas mõned päevad tagasi oma endise koduklubi - milleks on juhuslikult just Arsenal - jõulupidu ning teenis sellega Mourinho pahameele. Lisaks jääb kohtumisest kõrvale Michael Essien, samas kui taas on mänguvalmis kapten John Terry ning ühemängulise võistluskeelu ära kandnud Branislav Ivanovic.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles