Aasta meessportlaseks valitud Novosjolov: mul oli õnne

Kadi Parts
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti 2013. aasta parimaks meessportlaseks valiti vehkleja Nikolai Novosjolov, kes tuli augustis Budapestis peetud MMil maailmameistriks.

«Aitäh, aitäh. See on väga suur au saada selline auhind ja suur au, et sellised inimesed annavad seda üle. Ma tahaks siinkohal filosoofiast rääkida – 40 minutit, mitte kauem,» naljatles tänukõne alguses värske aasta parim meessportlane.

«Et olla edukas, on vaja õnne, ja minu tänases triumfis on õnnel olnud suur roll. Sel aastal on päris mitmed sportlased toonud olümpiaalade MMil medaleid ja see ei juhtu iga aasta. Edu on selles, et Gerdi tipptulemus tuli veidike hiljem. Samuti see, et Heiki saab oma teenitud kulla natuke hiljem, on minu jaoks õnn. Aga kindlasti ei piisa ainult õnnest, selleks on vaja teha rasket, professionaalset ja süstemaatilist tööd. Olen näinud Gerdi trenni – see on tippatse. Heiki trenni pole ma kahjuks näinud, aga tulemused räägivad enda eest - uskumatu stabiilsus. Loodan, et ka minu treeningud on tugevad. Võin kinnitada, et pingutan vähemalt järgmisel olümpiatsüklil kõrgete eesmärkide nimel,» rääkis Novosjolov.

Samuti tänas kahekordne maailmameister kõiki oma toetajaid ja lähedasi. «Selleks, et olla edukas on vaja ka professionaalset meeskonda, toetajaid ja rahva armastust ja toetust. Ja ilma milleta-kelleta on võimatu seda teha, on perekond. Tahaks öelda tänusõnad oma vanematele, oma suurimale fännile ehk õele, oma kallile abikaasale, kes armastab, kannatab, ootab, oma lastele ja loomulikult tahan soovida kogu Eesti rahvale head vanaaastalõppu, uut aastat ja et ilmast hoolimata oleksite, rõõmsad, südamlikud ja teil oleks palju kordaminekuid. Tänud tunnustuse eest!» lisas Novosjolov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles