Platini: võitma oleks pidanud Ribery, mitte Ronaldo

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pele avalikustab, et aasta jalgpalluriks on valitud Cristiano Ronaldo. Michel Platini (vasakul) arvates tehti aga vale valik.
Pele avalikustab, et aasta jalgpalluriks on valitud Cristiano Ronaldo. Michel Platini (vasakul) arvates tehti aga vale valik. Foto: SCANPIX

Euroopa jalgpalliliidu (UEFA) prantslasest president Michel Platini avaldas sügavat pahameelt, et maailma parimaks jalgpalluriks valiti eile õhtul Cristiano Ronaldo, mitte aga Platini kaasmaalane Franck Ribery.

Platini meelest oli parem vana süsteem, mille järgi valis maailma parimat mängijat ajakiri France Football. Tema arvates oleks vanade põhimõtete kohaselt Ribery võitnud. «Olen äärmiselt pettunud, et Ribery seda auhinda ei saanud,» lausus Platini kodumaisele ajalehele L’Equipe. «Järgmisel aastal tuleb jälle Cristiano ja Messi duell. Ülejärgmisel aastal ka – Cristiano ja Messi, Messi ja Cristiano...» torises Platini.

«Ballon d’Or võttis viiekümne aasta jooksul arvesse väljakul võidetud tiitleid. Nüüd loeb aga rohkem see, kuidas mõni mängija individuaalselt esineb. See on probleem. Noh, olgu, Cristiano Ronaldo on hea mängija, aga midagi on sellest ajast saadik muutunud, kui FIFA hääletust korraldas,» leidis Platini, kes on ise maailma parimaks mängijaks nimetatud kolmel korral.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles