Mourinho: Madridi Realis ja Barcelonas on lihtne mängida

Kadi Parts
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jose Mourinho.
Jose Mourinho. Foto: SCANPIX

Londoni Chelsea jalgpalliklubi peatreener Jose Mourinho, kes on juhendanud ka Hispaania liiga meeskondi, avaldas arvamust, et Inglismaa liiga on mängijate arengu jaoks parim koht, samas kui Hispaania tiimides mängimine on kohati liiga lihtne.

Mourinho, kes eelmisel hooajal juhendas Madridi Reali mehi ning aastaid tagasi oli ka Barcelona abitreener, vahetas 2013.-2014. aasta hooajal eel liigat ning siirdus taas Inglismaale Chelsea etteotsa. Just Inglise liiga on kuulsa portugallase sõnul kõige tugevam liiga.

«See on minu arvamus ja ma olen varemgi tööd teinud siin maal ja käinud ka mujal. Minu jaoks on olukord selge: ennast arendada on parim maailma kõige raskemas liigas,» rääkis Mourinho ühele Londoni väljaandele. «Pärast seda on parim variant oma oskusi näidata maailma kõige lihtsamas, mitte kõige raskemas liigas. Inglismaal sa ei kogu hooajal 100 punkti,» vihjas Mourinho hooajale 2011-2012, kui Real tuli Hispaania liiga võitjaks ja kogus rekordiliselt 100 punkti.

«Muidugi on Inglise mängijatel lihtsam minna välismaale. Sa lähed Hispaaniasse ja seal on ainult kaks suurt klubi; sa lähed Saksamaale ja seal on ainult üks suur klubi ja mõned veel. Itaalias on praegu üks suur meeskond, kuigi suuri klubisid on seal loomulikult rohkem. Kokkuvõttes on seal (nimetatud liigades- toim.) lihtsam edukas olla,» selgitas Mourinho oma mõttekäiku.
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles