Eesti suusadaam kukkus roided katki, olümpialootus läinud

Jaan Martinson
, spordiajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tatjana Mannima.
Tatjana Mannima. Foto: Toomas Huik

Tatjana Mannimal läks Šveitsis toimunud suusamaratonil õnnetult. Ta oli kahe konkurendiga eest ära saanud, kuid toitlustuspunktis jooki haarates jäi käsi nii õnnetult, et suusakepi teravik tungis lumme, käepideme ots lõi rindu ning murdis kaks roiet.

Mannima sõnul oli valu nii hull, et lumelt enam püsti ei saanud. Mootorsaaniga transporditi ta St Moritzi haiglasse. Uuringutel selgus, et üks roie on pooleks ja murtud otsad lahti, teine on mõranenud.

Šveitsist kojutulek oli paras piin, sest sügavalt hingamine ning kõndimine tegi kõvasti valu, ning toimus valuvaigistite abil. Ratastooliga toimetati Mannima turvakontriolli, kus määrdemehed aitasid tal saapad jalast – ise ta end painutada ei saanud.

Kaks nädalat peab Mannima saama täielikku rahu, kuu pärast võib vaikselt harjutama hakata.

Mannima lootis sel nädalavahetusel veel võistelda ja üritada pääsu Sotši olümpiale. Toud de Skil sai Mannima tänavu 42. koha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles