Kisub karmiks: mitmed olümpiakomiteed said Sotši OMi eel terroristidelt ähvardusi

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olümpiarõngad.
Olümpiarõngad. Foto: SCANPIX

7. veebruaril Sotšis algavad taliolümpiamängud tulevad aina lähemale ning samas tundub, et aktiviseerumas on ka terroristid, kes soovivad olümpiamängude ajal korraldada terrorirünnakuid. Täna teatas esmalt Ungari Olümpiakomitee, et nad sai terroristidelt ähvardusi ja seejärel teatas sama ka Sloveenia Olümpiakomitee.

«Informatsioon on õige, kahjuks. Kiri, mis oli kirjutatud nii vene kui ka inglise keeles, tuli Ungari Olümpiakomitee e-maili peale ja seal ähvardati meie delgatsiooni Sotšis terroriaktidega. Nad ütlesid, et me peaksime pigem koju jääma,» rääkis peasekretär Bence Szabo ajalehele Nemzeti Sport.

Ka Sloveenia Olümpiakomitee teatas täna, et neile on saadetu vene keeles kirjutatud ähvarduskiri. «Olümpiakomiteele saabus vene keels kirjutatud terroristide kiri. Lasime teksti ära tõlkida ja toimetasime selle seejärel politseisse,» teatas Sloveenia Olümpiakomitee pressiesindaja Brane Dmitrovic Reutersile.

Ungari Olümpiakomitee esimees Zsolt Borkai teatas veel kohalikule uudisteagentuurile MTI, et saadud ähvardustest teavitati nii Rahvusvahelist Olümpiakomiteed kui ka Sotši olümpiamängude korraldajaid.

Veel lisas Borkai, et neile teadaolevalt on sarnaseid ähvarduskirju saanud veel teisedki riigid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles