Alaver: naiste suusatamine on muutunud igavaks

Kadi Parts
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mati Alaver.
Mati Alaver. Foto: Liis Treimann

Eesti suusatreener Mati Alaver analüüsis Vikerraadio palvel, kes võiksid Sotši olümpiamängudel olla murdmaasuusatamises kullapretendendid.

«Ma ei usu, et väga drastilisi muutusi Sotšis näeme, pigem võiks öelda, et naiste murdmaasuusatamises on seis nii stabiilne, et see on muutunud ebahuvitavaks,» vahendas Alaveri arvamust ERR Sport.

«Aga Sotši kohta arvavad eksperdid, et Marit Björgeni ja Therese Johaugi omavahelisse arveteklaarimisse suudab klassikalise tehnika võistlusel sekkuda Justyna Kowalczyk, kes ongi öelnud, et see 10 km klassikasõit on tema Sotši mängude üks ja ainuke fookus,» lisas Alaver.

Meeste võistluste kohta arvas Alaver, et see tuleb märksa huvitavam: «Meeste poolelt on erinevatel distantsidel erinevates formaatides pretendentide ring olümpiakullale oluliselt suurem.»

«Meeste võistlustel olümpiamängudel saab otsustavaks kindlasti see, kes on otsustavatel hetkedel paremas löögis, kel on rohkem eneseusku ja võib-olla vajatakse natuke ka õnne,» lisas Alaver.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles