Northug: kõige keerulisemad on Sotšis olud kõrguse osas

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Petter Northug (paremas ääres) oli võistluse jooksul pidevalt võistlejaterivi eesotsas, kuid lõpus ta enam parematega sammu pidada ei suutnud.
Petter Northug (paremas ääres) oli võistluse jooksul pidevalt võistlejaterivi eesotsas, kuid lõpus ta enam parematega sammu pidada ei suutnud. Foto: Liis Treimann

Olümpial meeste suusavahetusega sõidus 17. kohaga leppima pidanud Norra täht Petter Northug sõnas ETVle antud intervjuus, et kõige rohkem raskusi valmistab Sotši suusaradade kõrgus merepinnast.

«Enesetunne oli korralik ja lootsin viimaseks tõusuks hea positsiooni saada, aga ei suutnud siiski esimeste kannul püsida ning siis lasin juba tempo alla,» sõnas Northug. «Suusad olid head ja enesetunne samuti, nüüd pean järgmisi sõite ootama. Kõige keerulisemad on Sotšis olud kõrguse osas. Aga peab ütlema, et ka vabastiili rada on raske, nii et 15 km ja 50 km distants tulevad ilmselt keerulised.»

«Dario Cologna võit pole üllatus, talle sobib kõrgetes paikades võistlemine – ta näitas seda juba Toblachis (viimasel MK-etapil – toim) ja usun, et ta on sellel olümpial suur soosik,» lausus Northug.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles