Rattaralli liitis võistleja ja nautleja

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kel rattaralli võit sihiks võetud polnud, sai sõitu rahulikult võtta, teeäärset loodust nautida või mobiiliga lobiseda.
Kel rattaralli võit sihiks võetud polnud, sai sõitu rahulikult võtta, teeäärset loodust nautida või mobiiliga lobiseda. Foto: Sille Annuk

Nädalavahetusel jagunesid tartlased kaheks. Üks osa pages linnast maale või istus kodus ja kirus sassi löödud linnaliikust. Teine osa seevastu – need, kellele rattasõit südamelähedane – võttis just suuna kesklinna.


Kes Turu tänava äärde tipprattureile kaasa elama, kes pühapäeval ise ratta seljas 29. Tartu rattaralli pikemat või lühemat distantsi läbima. Kes võistlema, kes iseendale midagi tõestama, kes naabrimehele ära tegema, kes lihtsalt nautima suures üksmeelses seltskonnas rattasadulas kilomeetrite mõõtmist.

Ja teekonnale minejaid oli omajagu – kahele distantsile kokku registreerus 4056 ratturit. Kui neile lisada ka laupäevaste lastesõitude 2517 osalejat, saame taas klubi Tartu Maraton korraldatavatel üritustel tavapäraseks saanud rekordi: 6573 osavõtjat. Mullu võttis rattarallist osa 5375 sõitjat.

Jälle rekord

Võistlemishimulisemad ratturid saadeti pikemale, 133-kilomeetrisele distantsile pühapäeval kell 10, nautlejad kaks tundi hiljem.

«Naudime sõitu täiel rinnal,» panid eriti lühema maa sõitjaile südamele ka võistluse kommentaatorid stardialas. Manitsedes meessõitjaid suhtuma džentelmenlikult 547 naisratturisse, kes 71 kilomeetrit sõitma läksid.

«Võtke tänast päeva ratturite pidupäevana,» oli sõnum.

Rahvasportlased läksid rajale pingevabalt ja lõbusalt. Kes millise sõiduriistaga sai – istumise all oli maantee- ja maastikurattaid, oli vene päritolu turist-tüüpi sõiduvahendeid, klassikalisi arhailisi rattaid, tandemeid.
Ka kohustulikuna kantavaid peakatteid oli seinast seina – hokikiivritest tsiklislem­­mideni.

«Mida sellelt ilusalt pühapäevalt veel tahta, kui ilusaid elamusi, lõbusat rattasõitu,» sõnas ka rattureid teele saatnud Tartu abilinnapea Margus Hanson. «Soovin, et te kõik siia tagasi jõuaksite.»

Rõõmsalt finišini

Jõuti. Kas kõik, polnud lehe trükkimineku ajaks teada. Need kindlasti, kes sõitu naudinguga võtsid. Ja nemad olid finišis sama rõõmsad kui stardis.

30. mail Lõuna-Eesti teedel
• 133 km distantsile oli end kirja pannud 1947 meest (keskmine vanus 37 a) ja 107 naist (33 a)
• 71 km distantsile registreerus 1428 meest (37 a) ja 547 naist (34 a)
• Riikidest olid esindatud Eesti, Läti, Leedu, Soome, Venemaa, Valgevene, Poola, Itaalia, Šveits, Saksamaa, Rootsi, Austraalia, USA ja Gruusia

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles