Bahreini raja avakurv sai Schumacheri nime

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Michael Schumacher
Michael Schumacher Foto: AP / Scanpix

Bahreini vormel-1 raja omanikud andsid raja esimesele kurvile Michael Schumacheri nime.

Seitsmekordne vormel-1 sarja maailmameister võitis 2004. aastal kavas olnud esimese Bahreini etapi. Samuti jagas sakslane juba raja ehitamise käigus projekteerijatele nõuandeid. «Tänu Michaeli perekonna toetusele on meil suurepärane võimalus austada kõigi aegade parimat võidusõitjat vormel-1 sarjas ning meest, keda Bahreini elanikud armastavad,» lausus raja juhatuse esimees Zayed Al Zayani Autospordi vahendusel. «Soovime Michaelile ja tema perele kõike paremat.»

Schumacheri mänedžer Sabine Kehm kinnitas, et Bahreini raja omanike samm on tõepoolest sakslase perelt heakskiidu saanud. «Võtame seda kui tunnustust Michaeli kirele mootorispordi vastu. Olen kindel, et selline käik meeldib talle ja teeb talle suurt au.»

Lisaks Bahreinile on Schumacheri nimeline kurv ka Nürburgringil. Sealne kaheksas ja üheksas ehk kiire vasak-parem kurvikombinatsioon nimetati sakslase järgi «Schumacheri S-iks» enne 2007. aasta etappi. Schumacher on võitnud viis Nürburgringil peetud vormel-1 etappi.

Eelmise aasta lõpus suusatades peaga vastu kivi kukkunud Schumacher viibib endiselt Grenoble'i haiglas, kus teda hoitakse kunstlikus koomas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles