Milano ja Kangur alistasid Euroliigas grupi viimase, Realile üllatuskaotus

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristjan Kangur Milano särgis
Kristjan Kangur Milano särgis Foto: SCANPIX

Eesti korvpallikoondise ääremängija Kristjan Kanguri koduklubi Milano Emporio Armani sai Euroliiga vahegrupiturniiril tabelisse seitsmenda võidu, kui võõrsil alistati suurelt 83:65 Vitoria Laboral Kutxa.

Kangur sai mänguaega tervelt 20 minutit, kuid punktiarvet eestlasel selle ajaga avada ei õnnestunud - mööda läksid kõik kolm kahepunktiviset. Lisaks võttis Kangur ühe lauapalli, pani ühe kulbi ja tegi kaks viga. Milano resultatiivseim oli 17 punktiga Curtis Jerrells, Samardo Samuels viskas 15 ning Alessandro Gentile 13 ja Keith Langford 12 punkti. Üleplatsimees oli Vitoria poolel Tibor Pleiss 30 punkti ja 13 lauapalliga.

Samas ehk E-vahegrupis sai Fenerbahce Ülker kodus tähtsa 69:67 võidu Malaga Unicaja üle. Viimasel veerandajal kaheksapunktilisest kaotusseisust välja tulnud Ülkeri resultatiivseimad olid võrdselt 13 punktiga Bo McCalebb ja Nemanja Bjelica, serblane võttis lisaks ka 9 lauapalli. Linas Kleiza ja Luka Zorici arvele jäi 11 punkti, Malagale tõi Mindaugas Kuzminskas 13 punkti ja võttis kuus lauapalli.

Milanol on nüüd tabelis kirjas seitse võitu ja kolm kaotust, millega hoitakse täiseduga jätkava Barcelona järel teist kohta. Malagal ja Ülkeril on võrdselt viis võitu ja viis kaotust, oma kümnenda vooru mängu homme pidavatel Ateena Panathinaikosel ja Pireuse Olympiakosel on mõlemal neli võitu ja viis kaotust.

F-vahegrupis sai üllatuslikult kaheksa võidu kõrvale teise kaotuse Madridi Real, jäädes võõrsil 83:85 alla Müncheni Bayernile. Saksa klubile tõid võidu Bryce Taylori tabavad vabavisked neli sekundit enne kohtumise lõppu. Bayerni parim oli 21 punktiga Nihad Djedovic, Malcolm Delaney lisas 20 ja Robin Benzing 14 punkti. Realile tõi Sergio Rodriguez 18 punkti.

Vaid ühe võiduga jätkab vahegrupi punane latern Kaunase Žalgiris, kes kaotas võõrsil 67:77 Tel Avivi Maccabi Electrale. Tyrese Rice tõi võitjatele 19 punkti ja andis kuus korvisöötu, Žalgirise parim oli 14 punktiga Justin Dentmon. Moskva CSKA küttis koduväljakul 84:52 sauna Belgradi Partizanile, Vitali Fridzon ja Sasha Kaun viskasid kumbki 13 punkti. Partizani suurim korvikütt oli 17 punktiga Joffrey Lauvergne.

CSKAl on tabelis nüüd ainuliidrina üheksa võitu ja üks kaotus, teist kohta hoiab Real. Maccabil on kolmandana seitse võitu ja kolm kaotust, Bayernil neljandana viis võitu ja viis kaotust.

 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles