Võrkpallikoondisele hakatakse otsima uut peatreenerit

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti võrkpallikoondise mängijad.
Eesti võrkpallikoondise mängijad. Foto: Karli Saul/SCANPIX

Eesti Võrkpalli Liidu juhatus otsustas asuda otsima Eesti rahvusmeeskonnale uut peatreenerit. Senise peatreeneri Avo Keele leping lõppes viimase MM-valiktsükliga selle aasta jaanuaris ja alaliidu juhatus pidas õigeks alustada uue peatreeneri otsinguid, kelle juhtimisel viia rahvusmeeskond vastu uuele EM-valiktsüklile selle aasta mais.

Eesti Võrkpalli Liidu presidendi Hanno Pevkuri sõnul on Keel teinud Eesti võrkpalli heaks ära tohutult suure ja eduka töö - Eesti meeskond kvalifitseerus kahel korral (2009 ja 2011) EM-finaalturniirile ning jõudis kolmes järjestikuses MM-valiksarjas otsustavasse, kolmandasse ringi.

«Avo Keel on olnud väga edukas peatreener. Kindlasti on võrkpallisõpradel meeles ka väikese Eesti viimaste aastate võidud selliste suurte võrkpallimaade nagu Poola või Hollandi üle. Hindan Avo ligi kümmet aastast tööd väga kõrgelt ja tänan kogu Eesti võrkpallipere poolt Avot selle eest,» märkis Pevkur.

Keele sõnul on alaliidu otsus talle igati mõistetav ja loogiline. «Minu leping lõppes pärast MM-valikturniiri ja kuigi minu esmane ettepanek juhatusele oli jätkata peatreenerina veel ühe EM-valiktsükli jagu, mõistan juhatuse otsust. Üheksa aastat peatreenerina on päris pikk aeg,» kirjeldas olukorda Keel.

Uue peatreeneri ootusi kommenteerides ütles Pevkur, et esimesena kiigatakse välismaale. «Eestis on mitmel treeneril minu hinnangul perspektiivi lähiajal tõusta rahvusmeeskonna tüüri juurde, aga hetkel tundus alaliidu juhatusele õigem meeskonna arengu huvides otsida lisandväärtust esimese eelistusena rahvusvaheliselt areenilt,» lisas Pevkur.

Keel oli Eesti rahvusmeeskonna peatreener aastatel 2005-2014 ja säravamate saavutustena jõudis meeskonnaga kahel korral EM finaalturniirile.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles