Red Bulli tiimipealik: Vettel on teatud asjade suhtes väga tundlik

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sebastian Vettel oma autoga.
Sebastian Vettel oma autoga. Foto: SCANPIX

Vormel-1 sarjas sõitva Red Bulli tiimijuht Christian Horner selgitas, miks neljakordne maailmameister Sebastian Vettel sel hooajal raskustes on.

Neljal viimasel aastal kuninglikku võidusõidusarja valitsenud Vettel on sel hooajal olnud raskustes: uue mootori ja mitmete muudatustega kohandatud masinal on kuulus sakslane suutnud seni lõpetada neljast sõidust kolm ning saanud kirja kolmanda, kuuenda ja viienda koha. Sealjuures kaks viimast etappi on Vettel lõpetanud noorest tiimikaaslasest Daniel Ricciardost tagapool ning seetõttu on hakatud spekuleerima, kas uus Red Bull sobib tõesti Ricciardole rohkem.

Tiimi bossi Horneri sõnul on Vetteli raskuste põhjuseks rehvid. «Sebastianil on praegu rasked ajad, sest ta ei ole saanud autolt kätte tunnet, mida otsib,» selgitas Horner.

«Ta on tohutult tundlik seadistuste teatud aspektide suhtes ja ta ei saa autolt praegu sellist tagasisidet nagu tahab. Selle tulemuseks on efekt, et ta kulutab rehve rohkem ja see on Sebastiani puhul väga haruldane. On väga omapärane, et ta kulutab rehve kiiremini kui keskmine kulu on. See on kõikide tema probleemide kulminatsioon ja kohe, kui suudame selle lahendada, on ta pauguga tagasi,» kinnitas Horner.

Tänavuse hooaja nelja etapi järel on üldarvestuses esikohal Mercedese sõitja Nico Rosberg (79 punkti), tema selja taga on 75 punktiga tiimikaaslane Lewis Hamilton ja kolmandal kohal Ferrari sõitja Fernando Alonso (41 punkti). Vettelil on koos 33 punkti ja sellega hoiab ta viiendat kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles