Flora võitis Sillamäed ja kerkis teisele kohale

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pm

Jalgpalli Eesti meistriliigas peeti Sillamäel maha põnevuslahing, kus kohalik Kalev tunnistas Flora 2:1 paremust. Sellega kerkis Tallinna meeskond liigatabelis teisele kohale.


 

Flora läks kohtumist Zakaria Beglarišvili ja Albert Prosa väravatest 2:0 juhtima, kuid 80. minutil vähendas vahe minimaalseks Daniil Ratnikov. Kusjuures minut varem oli Kalev jäänud arvulisse vähemusse, kuna punase kaardi teenis Maksim Paponov.

Flora on kümnest mängust kogunud nüüd 21 punkti ja tabelis ollakse teisel kohal. Liidril Nõmme Kaljul on üks punkt enam. Levadia on 19 punktiga kolmas.

JK SILLAMÄE KALEV - TALLINNA FC FLORA  1:2 (0:1) LÕPPSEIS

Väravad: 86. Daniil Ratnikov - 44. Zakaria Beglarišvili, 50. Albert Prosa

Hoiatused: 45.+1. Aleksandr Volodin, 56. Maksim Paponov - 49. Markus Jürgenson

Eemaldamine: 79. Maksim Paponov

JK Sillamäe Kalev: 16-Lavrentjev, 2-Maehara (56. 14-Novikov), 26-Bagužis, 27-Aleksejev, 3-Dudarev, 6-Lazebnyi (41. 10-Ratnikov), 7-Volodin, 99-Kabaev, 11-Mashichev, 8-Paponov, 17-Kvasov.

Varus: 1-Starodubtsev, 14-Novikov, 15-Volkov, 10-Ratnikov, 94-Reginato.

FC Flora: 73-Toom, 16-Jürgenson, 6-Mets, 29-Rähn, 22-Baranov (46. 15-Junolainen), 25-Frolov, 10-Lepistu, 7-Beglarišvili, 9-Alliku, 99-Prosa (58. 8-Logua), 2-Post (76. 14-Kase).

Varus: 33-Prins, 8-Logua, 11-Sappinen, 14-Kase, 15-Junolainen, 5-Õunap, 20-Gussev.

Mänguolud: +9, pilves vihmane ilm; muruväljak rahuldavas seisukorras.

Pealtvaatajaid: 190

Peakohtunik: Hannes Kaasik

Abikohtunikud: Hannes Reinvald, Maikel Mikson

Neljas kohtunik: Raul Kaivoja

Täiendavad abikohtunikud: Juri Frischer, Veiko Mõtsnik

Enne mängu:

Samad meeskonnad kohtusid ka läinud laupäeval ja siis viigistati 1:1. Hoos olid mõlema meeskonna väravakütid. Jaroslav Kvasovi 23. minuti väravale suutis Flora vastata alles mängu lõpus – 79. minutil oli täpne Albert Prosa. Prosal on liiga parima täpsuskütina kirjas seitse väravat, Kvasovil sarnaselt Flora mängija Rauno Allikuga kuus tabamust.

Sillamäel ja Floral on võrdselt 18 punkti ning tabelis asetsetakse vastavalt neljandal ja viiendal real. Liider on Nõmme Kalju, kes alistas eile vooru avamängus 2:0 Tartu Tammeka ning juhib tabelit 23 punktiga. Teiseks tõusis eile 3:1 Tallinna Kalevist jagu saanud Infonet, kolmandal kohal asuval Levadialgi on sarnaselt Sillamäe ja Floraga 18 punkti. Täna kohtub Levadia võõrsil Narva Transiga, kolmandas täna peetavas mängus on vastamisi Jõhvi Lokomotiv ja Paide Linnameeskond.

Sillamäe treener Vadim Dobiža: «Eelmise mängu prognoos oli õige. Meil oli eelis esimesel poolajal ning saavutasime eduseisu, aga hoida seda ei suutnud. Mängijad ei saanud jagada ühtlaselt füüsilist koormust ja sellepärast tekkis juba psühholoogilise väsimuse faktor. Mäng toimus kiire tempoga, vasturünnakutega mõlematelt võistkondadelt. Esimesel poolajal oli keskväli meie kontrolli all, aga Flora püüdis tempot maha tõmmata, kasutades pikki sööte Prosale.

Sander Posti vahetusest väljakule toomise taktika tasus ära. Arvan, et kordusmängu tulemus sõltub võistkondade võimalusest vahetada taktikat mängu jooksul, kasutades oma võistkondade tugevaid külge. Meie mängijad oskavad häälestuda liidrite vastu mänguks ning näidata head kaasaegset jalgpalli. Üks deviis – ainult võit!»

Sillamäe kaitsja Aleksandr Volodin: «Eelmise vooru tulemus oli mitterahuldav nii Flora kui ka meie jaoks. Mängu mulje meie peades on veel värske ja me püüame oma vigu parandada, aga kuidas me suudame seda teha, saab näha laupäeval. Omalt poolt teeme kõik, mis sõltub meist, ning kutsume pealtvaatajaid staadionile meid toetama.»

Flora peatreener Norbert Hurt: «Sillamäe on meile teada ja suuri muutusi ei tule. Suurem vahe on teised tingimused ja Sillamäe väljak. Igal juhul nõuab eelseisev mäng erinevaid momente. Mingil hetkel kindlasti kiiremini vastase poolele palli viimist, mingil hetkel ruumi ära kasutamist ja palli hoidmist. Peame arvestama seda, et see mäng peab olema vastasele raskesti lahtihammustatav.»

Flora kapten Sander Post: «Esimene mäng Sillamäega oli meie poolt natuke rabe. Nüüd tuleb analüüs teha, trennis need vead ära parandada ja laupäevaks valmis olla. Proovime ikkagi mängida oma mängu, et sellega edu luua, aga kui vaja, siis loomulikult võime ka mänguskeemi muuta.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles