Uskumatu lõpp: viimase sekundi värav päästis Põlvale finaalseeria jätkumise

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Käsipall.
Käsipall. Foto: Liis Treimann

Eesti meeste käsipallimeistrivõistluste finaalseeria kolmas kohtumine Põlva Serviti ja HC Kehra vahel lõppes ülidramaatiliselt, kui seerias 0:2 kaotusseisus olnud Serviti võitis koduplatsil Ardo Puna viimase sekundi tabamusest 26:25. Seeria seis on nüüd Kehra kasuks 2:1, neljas mäng toimub pühapäeval taas Kehra koduväljakul.

Veel 65 sekundit enne lõppu oli Kehra edu 25:23, ent siis tabas Andreas Rikken ning Kehra pallikaotusele järgnenud seitsme meetri karistusviske realiseeris Puna. Lõpusekunditel oli Kehral viigiseisult kasutada viimane rünnak, kuid pall kaotati taas ja üleplatsimehena lõpuks 10 väravat visanud Puna saatis selle mängu lõpusekundil Kehra väravasse. Kehralaste parimad olid kaheksa väravat visanud Uku-Tanel Laast ning võrdselt kuus tabamust kirja saanud Jürgen Rooba ja Marko Slastinovski.

Enne mängu:

Kehra on seeriat 2:0 juhtimas; viimati peetud mäng Kehras võideti 22:20, esimene lisaajale läinud mäng kallutati enda kasuks 22:21.

Serviti peatreeneri Kalmer Mustingu meelest on Serviti senises kahes mängus olnud hädas rünnakul. «Kaitse on olnud normaalne, ent rünnak mitte. Kui tahame võita, peame hakkama rohkem väravaid viskama,» tõdes Musting. «Samuti ei tohi me psühholoogiliselt murduda, nagu see juhtus eelmises mängus pärast ühte momenti. Peame säilitama külma närvi.»

Kuigi põhiturniiri parim Serviti on finaalseerias surutud selg vastu seina, ei kavatse valitsev meister niisama alla anda. «Mehed on tahtmist täis ja võistkonna sisekliima võitluslik,» teatas Musting. «Peale Pavel Turajevi on teised oma tasemel tegutsenud ning ka mänguvormil pole viga.»

Kehra/Horizon Pulp&Paperi juhendaja Jüri Lepa hinnangul neil arenguruumi veel jätkub. «Peame oma mängu parandama, seda eriti rünnakul,» lausus Lepp. «Kahe esimese kohtumise seisud näitavad ka, et kaitse töötab, kuid rünnakul on võimalik juurde panna.»

Lepp lisas, et otsustava võidu ootuses tuleb kahe jalaga maa peale jääda. «Võtame asja rahulikult ja pealegi ei saa me vastast kuidagi alahinnata,» sõnas Lepp. «Mõlemad senised kohtumised on olnud tasavägised, meie oleme lihtsalt mängu lõppudes kindlamalt tegutsenud.»

 
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles