Tänak pärast rajaga tutvumist: tuleb keeruline ralli

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänaku kõrval istus nüüd Raigo Mõlder.
Tänaku kõrval istus nüüd Raigo Mõlder. Foto: Andre Lavadinho/@tWorld

Eile õhtul alustati selle aasta viienda autoralli MM-sarja etapiga, mis sõidetakse Argentinas. Esimesel päeval sõideti ralli keskuseks oleva La Paz linna ääres sõidetud 6,04 kilomeetrine publikukatse, millele eelnes hommikul sõidetud testikatse. Ott Tänak ja Raigo Mõlder stardivad Argentinas Drive DMACK meeskonna Ford Fiesta R5 autoga ja püüavad punkte WRC2 arvestuses, pärast esimest katset on Tänak ja Mõlder kolmandal kohal.

«Hommikul oli väike närvikõdi, kui testikatsele minnes hakkas autos üks juhtblokk suitsema. Õnneks jõudsime servisesse tagasi, mehaanikud tegid head tööd ja saime kaks korda ka testikatset sõita. Esimene katse oli väga libe ja mudane, sõitsime selle puhtalt läbi ja oleme homseks valmis,» rääkis Tänak.

Ralli piirkonnas olid veebruaris ja märtsis tugevad vihmasajud, mis muutsid teed pehmeks ja eriti keerulised saavad oleme katsete kordusläbimised, mida on igal päeval. See mõjutab kindlasti ka rallit, seda kinnitas ka Tänak.

«Peale rajaga tutvumist võib öelda, et tuleb keeruline ralli ja RRC autodega on siin kindlasti raske võistelda, põhjuseks just rasked olud (RRC autod baseeruvad WRC autodel). Eesmärk on liikuda kindlas tempos,» ütles Tänak peale esimese katse lõppu.

Täna algab esimene katse Argentinas Eesti aja järgi kell 15.08 ja ees ootab tõsine tööpäev. Läbitakse küll ainult neli katset, kuid nende kogupikkus on 157,94 kilomeetrit. Reedel läbitakse kahel korral ralli pikim, 51,88 kilomeetrine Ascochinga katse. Ott Tänak ja Raigo Mõlder stardivad esimesele katsele 18. autona.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles