Levadia lõpetas Kalju eduka seeria, Florale dramaatiline võit

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jalgpalli Eesti meistriliigas alistas Tallinna Levadia kaheksa viimast mängu järjest võitnud tabelijuhi Nõmme Kalju 1:0 ning FC Flora sai dramaatilises mängus 3:2 jagu FC Infonetist.

Levadiale tõi võidu Vladislav Ivanovi penalti teise poolaja alguses, kui Kalju keskkaitsja Mikk Reintam oli karistusalas palli käega mänginud. Flora asus Infoneti vastu kiirelt juhtima, jäi teise poolaja lõpus kaotusseisu, kuid esimesel ja neljandal lisaminutil löödud väravatega võeti siiski kolm punkti. Võiduvärava autoriks oli Maksim Gussev.

Tallinna Levadia - Nõmme Kalju FC 1:0

Värav: 48. pen. Vladislav Ivanov

FC Infonet - FC Flora 2:3

Väravad: 79. Vladimir Avilov, 82. pen. Manucho - 14. Zakaria Beglarišvili, 90.+1. Albert Prosa, 90.+3. Maksim Gussev

Mängude käik:

Mängud on alanud!

Levadia: 1-Smiško, 17-Podholjuzin, 3-Artjunin, 27-Raudsepp, 22-Pikk, 33-Vokobratovic, 6-Antonov, 10-Subbotin, 5-Elhussieny, 11-Teever, 25-Ivanov

Kalju: 1-Teleš, 14-Kallaste, 5-Bärengrub, 4-Reintam, 77-Šišov, 13-Vunk, 7-Reginald, 19-Toomet, 10-Kimbaloula, 75-Wakui, 99-Neemelo

Infonet: 1-Igonen, 2-Kalimullin, 4-Avilov, 5-Semakhin, 8-Malts, 11-Kouadio, 17-Valov, 19-Aidara, 20-Lipin, 22-Elhi, 38-Nahk

Flora: 33-Prins, 22-Baranov, 6-Mets, 29-Rähn, 15-Junolainen, 38-Luigend, 25-Frolov, 7-Beglarišvili, 2-Post, 99-Prosa, 8-Logua

14. min - Flora asub Infoneti vastu 1:0 juhtima, värava autoriks Zakaria Beglarišvili!

27. min - Levadia esimene võimalus on kohe kogu mängu kõige ohtlikum, kui Teever saab Elhusseiny tsenderdusele jala vahele ja Teleš tõrjub löögi latti

41. min - Kaljul ehk seni parim võimalus, kui Vunk saadab võimsa löögi napilt üle värava

44. min - Levadia kaitse on Kalju nurgalöögi järel suures hädas, kuid Wakui löök blokeeritakse

Avapoolaeg on mõlemas mängus lõppenud!

Võimalusi on olnud mõlemal meeskonnal, Kaljul pisut rohkem, kuid kõige ohtlikum šanss avanes Levadial, kui Teever saatis palli Teleši näppude kaudu latti

Teine poolaeg on alanud!

47. min - Reintam mängib karistusalas käega ja Levadia teenib penalti!

48. min - Levadia asub 1:0 juhtima!!! Teleš aimab nurga ära, kuid Ivanovi löök on piisavalt tugev ja täpne

70. min - Kalju üritab võimalusi luua, kuid Levadia surub neid keskväljal hästi ja midagi väga ohtlikku pole suudetud Smiško värava all tekitada

79. min - Infonet viigistab Flora vastu seisu 1:1!!! Täpne on Vladimir Avilov

80. min - Levadia vasturünnakul on hea võimalus Subbotinil, kuid löök ebaõnnestub ja Teleš püüab

82. min - Manucho realiseerib penalti ja Infonet läheb Flora vastu 2:1 juhtima!!!

84. min - rüselus Levadia värava all, mille tulemusena teenivad kollase kaardi nii Smiško kui ka Quintieri

Kalju poolel on vigastada saanud Reintam

Mänguaeg on täis, kohtunik lisab neli minutit

90. min - Flora viigistab seisu, 2:2!!!

Ja Flora lööb ka 3:2!!!

MÄNGUD LÄBI!

Enne mänge:

Kalju jaoks oli läinud voor väga edukas, sest ise suudeti kolm punkti noppida ja taas paistis põneva väravatähistamisega silma Hidetoshi Wakui. Kui selline vorm jaapanlasel jätkub, saab ründav poolkaitsja sel hooajal veel silma paista, sest juba on ta väravalööjatetabeli tipus koos Flora edurivimehe Albert Prosaga. Mõlemal on kirjas kaheksa tabamust.

Kindlasti olid Kalju fännid õnnelikud ka teisipäevase mängu üle, kus 1670 pealtvaatajat A. Le Coq Arenal põnevusmängus Tallinna FC Flora ja Levadia vahel väravaid ei näinud – punktide jagamine kahe lähima konkurendi poolt oli vesi Kalju veskile. Tänavu on korra juba omavahel kohtutud, viiendas voorus peetud mängus jäid väravad löömata.

Levadia abitreener Indrek Zelinski: «Meil on olnud väga tihe mängude graafik, nelja päeva jooksul mängime teist korda ühe oma suurima rivaaliga. Peame reedeks värskuse üles leidma, sest suviselt soojad ilmad pigistavad mängijatelt jõu välja. Kaljul on kerge eelis, kuna nemad pidasid oma liigamängu esmaspäeva õhtul ja said ühe ööpäeva jagu rohkem taastuda, ent see pole määrav. Kohtumise saatuse otsustavad mängijate individuaalsed omadused ja oskused koos meeskonna taktikaga. Meie ülesanne on kolm punkti koju jätta, et Kaljule tabelis lähemale liikuda.»

Väravavaht Roman Smiško: «Ees ootab väga suur ja tähtis kohtumine. Valmistume maksimaalselt ning seame endale ainuvõimaliku kõrge eesmärgi. Ootame palju publikut staadionile ja eelkõige meie fänne meeskonnale kaasa elama.»

Kalju abitreener Fredo Getulio Aurelio: «Kuigi juhime nende ees juba kuue punktiga, tahame kindlasti võita, et vahe veel suuremaks käristada. Kuid meenutagem, et Levadia on tiitlikaitsja ning derbides võib alati kõike juhtuda, kuid me tahame väga Eesti meistritiitlit. Eelispositsioonil on sellistes mängudes fänn, kes saab suurepärasest jalgpallimatšist osaline olla!»

Ründaja Tarmo Neemelo: «Raske ja tähtis mäng, kus saavad otsustavaks pisiasjad, peame olema kaitses kindlad ning oma momendid vastase värava all realiseerima. Levadia näitas Flora vastu head mängu, kuid ka meie oleme heas vormis. Ootame kindlasti publikut staadionile!»

Kui Flora viik lähikonkurendi FC Levadiaga ei olnud suureks üllatuseks, siis tõelise üllatuspommi lõhkas Jõhvis kohalik Lokomotiv, kes suutis Infonetiga viigistada 1:1 ning Tallinna klubi langes tabelis viiendale kohale. Flora läheb kohtumisele vastu liiga teise meeskonnana, kuid vahe Nõmme Kaljuga on kärisenud neljale punktile. Seejuures sai Flora senise hooaja ainsa kaotuse meistriliigas just Infonetilt, kellele jäädi viiendas voorus üllatuslikult alla 2:3.

Infoneti loots Aleksandr Puštov: «Pärast kaotust Lokomotivile peab meeskond näitama oma iseloomu ja mängima maksimaalsel tasemel. Vastast teame hästi ning meie jaoks on tähtsaim mitte kaotada usku enda võimetesse ja proovida hoiduda saatuslikest vigadest.»

Poolkaitsja Jevgeni Harin: «Viimane mäng ei möödunud just kõige paremini, kui kaotasime punkte meeskonnale, kes asub viimasel kohal. Siit on vaja teha õiged järeldused ning asuda väljakule suure soovi ja pühendumisega. Peame tegema kõik endast oleneva, et võita ja jääda tabeli tippu.»

Flora peatreener Norbert Hurt: «Ma usun, et Infonetis teevad treenerid tööd hea energiaga. Näha on, et tiimis on ühtsust ja treenereid usaldatakse. Meeskonna vaim on hea, mängijad tahavad ja neil on kvaliteeti ka. Taktikaliselt on see, milles nad saavad hästi mängida, paika pandud – kaitsetöös on neile selgeks tehtud, kuidas kaitsta ja rünnakus nad liigseid riske ei võta, aga samas on individuaalselt tugevad. Näha on, et nad suudavad vastaseid karistada selle pealt.»

Kaitsja Karol Mets: «Infonet on tubli ja mängib taktikaliselt hästi. Me peame mõtlema ja nuputama, kuidas nende pressingut murda. Kevadine kaotus Infonetile annab kontsentratsiooni juurde, et keskendumine oleks veel parem, kui viimane kord nendega mängides. Tahame teha õiged järeldused ja võtta sellest mängust kindlasti kolm punkti.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles