Djokovic tahab Wimbledoni traditsiooni muuta

Priscilla Õmblus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Novak Djokovic Wimbledoni turniiril võitu tähistamas.
Novak Djokovic Wimbledoni turniiril võitu tähistamas. Foto: SCANPIX

Maailma teist reketit Novak Djokovic’i häirib Wimbledoni traditsioon, mille kohaselt keskmisel pühapäeval ei mängita väljakutel ühtegi mängu. Tennisisti sõnul pole taoline traditsioon kõigi mängijate suhtes aus.

Nii laupäeval kui ka esmaspäeval kallas Wimbledonil vihma, mistõttu oleks pühapäevane võistluspäev mängijatele marjaks ära kulunud. Mitmed tennisistid pidid mängima mitu päeva järjest.

«Me peame pühapäevast traditsiooni muutma, sest tol päeval oli ilus ilm. Vihma ei sadanud terve päeva jooksul, kuid keegi mängida ka ei saanud,» nentis Djokovic. «Mõned reeglid vajaksid turniiril uuendamist nii ajakava kui mängijate heaolu nimel,» lisas ta.

Turniiri kohtuniku Andrew Jarrett’i sõnul vajavad muruväljakud ühepäevast puhkust, et murul oleks võimalik taastuda järgmiseks võistlusnädalaks.

«Laupäeva öösel ja pühapäeva hommikul uputatakse väljakud üle, et need peaksid teisele nädalale vastu,» põhjendas Jarrett ühepäevast puhkust Wimbledonil. «Me üritame kõiki mängijaid võrdselt kohelda, kuid meie ajakava on tihe ning seetõttu mõjutab ka vihm meid oluliselt,» lisas ta.

Wimbledon on ainus Suure slämmi turniir, kus kasutatakse puhkepäeva.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles