Kaastundlik Löw meenutas minevikku: tean, kuidas Brasiilia end tunneb

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksamaa peatreener Joachim Löw (vasakul) lohutab David Luizi.
Saksamaa peatreener Joachim Löw (vasakul) lohutab David Luizi. Foto: SCANPIX

Saksamaa jalgpallikoondise liikmed ei soovinud pärast MM-finaalturniiri poolfinaalis Brasiilia üle saadud 7:1 võitu vastaseid sõnadega tümitada, sest peatreeneri Joachim Löwi sõnul on masendav enesetunne talle tuttav.

«Kujutan ette, kuidas nad ennast tunnevad, sest mäletan 2006. aasta poolfinaali Saksamaal, kui kaotasime Itaaliale lisaajal 119. minuti väravast. Kõik lootsid, et tuleme kodus maailmameistriks. See oli tohutu südamevalu. Olen kindel, et Brasiilial on raske seda kaotust alla neelata. See on nende jaoks keeruline ja valus,» lausus Löw The Guardiani vahendusel.

«Aga meie oleme muidugi õnnelikud – jõudsime ju finaali. Suutsime brasiillaste kirge taltsutada. Meil oli kindel ja selge mänguplaan ning teadsime, et kui tegutseme julgelt ja usume oma tugevatesse külgedesse, siis võidame. Muidugi ei oodanud keegi, et tulemus nii ühepoolseks kujuneb. Pärast seda, kui nelja minutiga kolm väravat lõime, olid võõrustajad šokis, segaduses ega suutnudki enam oma mängu leida. Olime ülirahulikud, tajusime, et nad murduvad, ja kasutasime selle ära,» kiitis Löw oma hoolealuseid.

«Nüüd on aga tähtis, et jääksime rahulikuks. Mingit eufooriat meeskonnas ei ole. Finaal tuleb raske, aga säilitame keskendumise. Vastane on hoopis teistsugune. Meil vedas, et suutsime Brasiilia rabada ja nad pingele vastu ei pidanud. Tean, kuidas Scolari, Brasiilia mängijad ja Brasiilia rahvas end tunnevad,» lisas peatreener.

Toni Kroos: «Sõitsime siia, et maailmameistriks tulla, ning poolfinaali võiduga ei tule keegi maailmameistriks.»

Kaks väravat löönud ja lisaks veel ühele söödu andnud Toni Kroos oli peatreeneriga sama meelt, sõnastades sakslaste hoiaku lihtsalt ja löövalt: «Sõitsime siia, et maailmameistriks tulla, ning poolfinaali võiduga ei tule keegi maailmameistriks. Finaal tuleb tasavägisem, nii et peame tegema veel ühe tipptasemel mängu,» lausus ta.

Saksamaa jalgpalliliidu president Wolfgang Niersbach sõnas, et tegu on Saksamaa jalgpalli jaoks ajaloolise päevaga. «Mul pole sõnu. Sensatsiooniline, muinasjutuline – need sõnad jäävad väetiks. See oli nagu teisest galaktikast pärit jalgpall. Olen treeneri ja mängijate üle tohutult õnnelik. Nüüd peame aga astuma järgmise sammu ega tohi hulluks minna, isegi kui väga tahaksime. Peame saama oma särgile neljanda tähe,» viitas Niersbach maailmameistritiitlite eest antavatele märkidele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles