Kvalifikatsiooni võitnud Kangur küsib stardikoha valikul Tänakult nõu

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Kangur.
Martin Kangur. Foto: Tairo Lutter

Rally Estonia kvalifikatsioonikatse võitnud ja teiste seas ka Eesti ralli esinumbrit Ott Tänakut edestanud Martin Kangur tunnistas, et lühikesel rajal enam suurt varu ei jäänud. «Kõik õnnestus väga hästi, aga ega sellel katsel midagi väga keerulist polnudki – sisuliselt oli rajal vaid kolm kurvi,» sõnas ta.

Kvalifikatsioonikatse võitu ei tahtnud noor rallimees ületähtsustada, seda enam, et ta ei tea, kui tõsiselt näiteks Tänak pingutas. Just Tänaku käest kavatses ta küsida nõu, millist stardikohta endale valida.

«Oma arvamuse järgi võiksin valida 8. kuni 10. positsiooni vahel. Selleks ajaks peaks tee olema juba puhas,» arutles ta ja lisas, et suurt võidukohustust ta enda õlule ei aseta. «Mul pole selleks ralliks kindlat eesmärki – naudin võistlust ja sõidan nii kiiresti kui saan. Tegelikult see ju ongi eesmärk!»

Ralli eelmänguks oleval kvalifikatsioonikatsel neljanda aja saanud Timmu Kõrge tunnistas, et lasi sisse mõned eksimused, kuid vaatamata sellele oli tulemus hea.

«Kahel prooviläbimisel jäid mõned kohad silma, mis tuli teisiti teha ja sellega sain hakkama. Paar jälje kaotust ikkagi oli,» nentis ta. ERC-sarja ralli on tema jaoks erilisem, kui tavaline kihutamine. «Ralli on pikk ja kõigepealt tuleb end just sellega harjutada. Kindlasti tahavad kõik saada võitjale mõeldud kiivrit, aga lolliks ei saa selle pärast muidugi minna.»

N-rühma autoga sõitev Kaspar Koitla kiilus end kvalifikatsioonikatsel S-2000 ja R5 masinate vahele, hõivates 7. koha. «Leian, et kvalifikatsioonikatse oli väga hea,» sõnas Koitla. «Õiged katsed näitavad, kuidas N-rühma autoga siin teistele vastu saame. Igal autol on oma head ja vead, kuid usun, et konkureerimine on võimalik.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles