Mätas sihib finaali tohutu tahte toel

Kaarel Täll
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ristio Mätas Zürichi EMil
Ristio Mätas Zürichi EMil Foto: Mihkel Maripuu

Pühapäeval astub Zürichi Euroopa meistrivõistluste meeste odaviske lõppvõistlusel üles möödunud aasta MMi kaheksas mees Risto Mätas. Kui kvalifikatsioonis ei õnnestunud mehel oma võimeid täielikult realiseerida, siis finaalis loodab 30-aastane kogenud sportlane endast maksimumi välja pigistada.

Mätta jaoks on kindel eesmärk mitte piirduda kolme katsega, vaid jõuda finaali kaheksa parema hulka. Kui kvalifikatsioonis mõõdeti eestlase odakaare pikkuseks 78.97, siis pühapäeval võiks tema tulemus alata kindlasti kaheksaga.

Mätas kinnitas, et treeningutel on tal õnnestunud kogu jõud oda sisse suunata ning ta loodab seda võimsat tunnet kogeda ka võistlusel. Eesti parim odaviskaja peab leidma üles õige tunnetuse ja hoojooksu paika saama.

Mätta sõnul on tal sees tohutu tahe ning tunne on selle aasta parim. Kui tal õnnestub end püha­päeval realiseerida, võib eestlane kerkida vähemalt esikuuikusse, kuid miks mitte ka kõrgemale. Esimene eesmärk on siiski finaali pääsemine.

Kvalifikatsioonis suutsid kokku seitse meest 80 meetri joone ületada. Parima tulemuse said kirja soomlased Antti Ruuskanen (83.76) ja Tero Pitkämäki (81.48).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles