Soome edunipp mänguks USA korvpallitähtedega: pikem algviisik

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soomlased Sasu Salin (vasakul) ja Hanno Möttölä ahistavad kontrollmängus Saksamaa vastu Dennis Schröderit (palliga).
Soomlased Sasu Salin (vasakul) ja Hanno Möttölä ahistavad kontrollmängus Saksamaa vastu Dennis Schröderit (palliga). Foto: SCANPIX

Soome korvpallikoondis kohtub homme Hispaanias algaval MM-finaalturniiril kohe avamängus suursoosiku USAga ning vägeva mängu eel otsib Soome press kõikjalt õlekõrt, mis lubaks avakohtumisest võitu loota - kes tõsisemalt, kes naljaga pooleks.

Portaal MTV Sport ühe niisuguse leidiski, kui oli üle vaadanud ameeriklaste ja soomlaste eeldatava algviisiku. USA saadab platsile Kyrie Irvingu, Stephen Curry, James Hardeni, Kenneth Fariedi ja Anthony Davise. Viie mehe keskmine pikkus on 194,4 sentimeetrit.

Soomlastel on aga vastu panna Petteri Koponen, Sasu Salin, Shawn Huff, Erik Murphy, Gerald Lee Jr. Selle viisiku keskmine pikkus on 198,2 sentimeetrit. «Meil on siin tegemist jõududega, mida väärata ei saa – geenidega. Ainult et kui soomlased on ameeriklastest keskmiselt pikemad, siis ameeriklased on jällegi soomlastest keskmiselt kiiremad,» naeris seepeale Soome koondise peatreener Henrik Dettmann.

Mõistagi ei jätnud MTV Sport tõsisemale toonile üle minnes märkimata, et ameeriklaste väiksem keskmine pikkus tuleneb sellest, et peatreener Mike Krzyzewski saadab platsile kolm kiiret ja teravat tagameest. USAle on viimastel tippturniiridel toonud edu mängu kiireks ajamine, kuna vastased ei jõua kogu 40 minuti jooksul atleetlike ameeriklastega võidu joosta.

Ka Dettmann märkis, et ainult pikkusenumbritega pole tänapäeval korvpalliplatsil midagi peale hakata. «Korvpall ei ole pikkade, vaid kiirete meeste mäng. Mida paremini me suudame nende tempos püsida, seda paremad võimalused meil avakohtumises on,» ennustas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles