Šveitsi firma arvutus: Di Maria polnud ManU ostusummat väärt

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Angel di Maria.
Angel di Maria. Foto: SCANPIX

Šveitsi statistikafirma CIES Football Observatory on enda poolt välja töötatud valemit kasutades välja arvutanud, et sel suvel Madridi Realist Manchester Unitedisse ostetud Argentina koondislane Angel di Maria polnud nii suurt üleminekusummat väärt.

ManU ostis Di Maria rekordilise 59,7 miljoni inglise naela eest, ent CIES kuulutas tehingu «selle suve kõige ülehinnatumaks tehinguks», sest nende andmetel maksis United argentiinlase eest 24 miljonit eurot rohkem kui ta väärt oli.

CIES kogub üleminekuturgude andmeid viiest maailma suuremast liigast ja nende enda sõnul kasutavad nad üleminekusummade hindamiseks «eksklusiivset algoritmi, mille loomisel on kasutatud peaaegu 1500 viimasel viiel aastal makstud üleminekusummat». Šveitsi firma arvutused näitavad sealjuures, et viimase viie aasta jooksul on mängijate keskmine üleminekutasu tõusnud 16%.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles