Iraanis lahvatas skandaal meeste võrkpalli tõttu vangi pandud noore Briti naise pärast

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ghoncheh Ghavami.
Ghoncheh Ghavami. Foto: www.twitter.com

Eurosport vahendas täna, et Iraanis on lahvatanud skandaal seoses Ghoncheh Ghavami nimelise neiuga, kes pandi vangi seetõttu, et ta käis vaatamas meeste võrkpalli matši.

Iraani seaduste kohaselt pole naistel lubatud vaadata sporti, kus võistlevad mehed. 25-aastane Suurbritanniast pärit Ghavami, kes õppis Londoni ülikoolis Idamaade ja Aafrika kultuuri, protesteeris ühe naisgrupiga keelava seaduse vastu ning viidi Teheranis kohalikku vanglasse. Usutavasti on Briti päritolu Ghavamit kinni peetud juba 40 päeva ning ta on selle aja veetnud üksikvangistuses.

Asjaolud Ghavami juhtumi ümber on segased, sest väidetavalt on kõik temaga seotud uurimised lõpetatud, kuid samas peab ta siiski veetma veel kaks kuud vangis ja ootama oma kohtuprotsessi. Ghavami vabastamiseks on Twitteris ja mitmes teises keskkonnas algatatud suuremahulisi sotsiaalmeediakampaaniaid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles