Autoralli MM-sarja äärmuslikud muudatused hääletati maha

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maailmameistri Sebastien Ogieri palvekirjast FIA presidendile Jean Todtile oli kasu.
Maailmameistri Sebastien Ogieri palvekirjast FIA presidendile Jean Todtile oli kasu. Foto: SCANPIX

Pekingis kogunenud Maailma Mootorispordinõukogu (WMSC) teatas, et autoralli MM-sarja järgmiseks hooajaks reeglitesse planeeritud suuri muudatusi siiski kavasse ei võeta.

Autoralli MM-sarja promootor on juba vähemalt aasta aega üritanud läbi suruda oma ettepanekut, et järgmisest hooajast selguks rallide üldvõitja iga ralli viimasel kiiruskatsel. Selle ideega olid üksmeelselt nõus ka sarjas osalevad tiimid, kuid sõitjad protestisid kavandatava plaani vastu tuliselt. Portaali Autosport teatel saatis valitsev maailmameister Sebastien Ogier koguni otse Rahvusvahelise Autoliidu (FIA) presidendile Jean Todtile palvekirja, kus väljendas kavandatava reeglimuudatuse pärast muret.

Midagi ei muutu ka sõitjate stardijärjekorra osas. Uue plaani järgi oleks kahel esimesel päeval starditud vastavalt MM-sarja üldjärjestusele, kuid viimaseks päevaks oleks tippsõitjate järjestus ümber pööratud.

WMSC seesugune otsus tuli suure üllatusena, kuna eksperdid olid ennustanud, et muudatusettepanek võetakse siiski vastu. Kinnitati ka WRC-sarja järgmise hooaja kalender, kus ettearvatult tänavusega võrreldes uusi rallisid pole. Kerge kahtluse all oli küll hooaja viimase etapi toimumispaik, kuid uuel aastal lõpetatakse hooaeg ikkagi Suurbritannias nagu tänavugi.

Autoralli MM-sarja 2015. aasta ametlik kalender:

25. jaanuar – Monte Carlo

15. veebruar – Rootsi

8. märts – Mehhiko

19. aprill – Argentina

24. mai – Portugal

14. juuni – Itaalia

5. juuli – Poola

2. august – Soome

23. august – Saksamaa

13. september – Austraalia

4. oktoober – Prantsusmaa

25. oktoober – Hispaania

15. november – Suurbritannia

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles