FIA andis uue raadiosidet piirava reegli kohta täpsustavaid juhiseid

Kadi Parts
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nico Rosberg.
Nico Rosberg. Foto: SCANPIX

Rahvusvaheline Autospordiliit (FIA) teatas eelmisel nädalal, et vormel-1 sarjas piiratakse juba järgmisest etapist raadioside teel jagatavaid meeskonnasõnumeid. Kuna mitmete tiimide jaoks jäi segaseks, mis uue reegli järgi on lubatud ja keelatud, saatis FIA meeskondadele täpsustavad juhised.

FIA uus reegel hakkab kehtima juba sel nädalavahetusel, kui vormel-1 karussell on jõudnud Singapuri. Raadiosidet piirava reegli järgi ei tohi meeskond ja sõitja omavahel vahetada ühtegi sõnumit, mis puudutab sõitja sooritust. See tähendab, et keelatud on edastada infot masina energiakasutuse, rehvitemperatuuri, siduri ning piduri olukordade kohta. Samuti on keelatud rääkida masina tiiva olukorrast, konkurentide rehvivalikust, igasugustest tehnilistest probleemidest ja sõidutaktikatest.

FIA on varasemalt rõhutanud, et kui keelatud infot edastatakse kodeeritud sõnumiga, võetakse ka seda arvesse kui reegli rikkumist.

Endiselt jääb lubatuks info aegade võrdluse, kohtade ja võimaliku rajaliikluse kohta, samuti on lubatud sõitjaid verbaalselt julgustada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles