Andres Raja: olen igalt poolt teibitud

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Raja
Andres Raja Foto: Mihkel Maripuu

Eesti kümnevõistluse teise numbri Andres Raja EM-võistlus oli nagu üks suur kannatuste rada. Kuid mees kinnitas korduvalt, et võitleb lõpuni, ning sai sellega hakkama. Tasuks 7993 punkti ja 10. koht.


Pärast kaheksandat ala teivashüpet liikus Raja üsna vaevaliselt. «Olen igalt poolt teibitud ja rahul, et teibas üldse ellu jäin,» sõnas ta. «Kaks viimast nädalat pole ma saanud teiba jaoks vajalikku trenni teha – ebakindlus oli väga suur.»

Kuue ala järel veel esikuuikukonkurentsis püsinud ning tõkkejooksus koguni alavõidu saanud Raja hädad algasid kettaheite soojendusel, kui ta enda sõnul seljanärvi kinni tõmbas.

Nii ei tulnudki tal kahekilose ketta heitmisest midagi head – abi polnud sellestki, et tribüünil istunud olümpiavõitja Gerd Kanter talle viimase katse eel näpunäiteid jagas. 39.64 oli alamõõduline tulemus.

Probleemid jätkusid teivashüppes, kui Rajal õnnestus soojendusel kukkuda. Teiba augu äärele prantsatas ta ka oma viimasel hüppel. «Kahju, paar nädalat tagasi saavutasin just teibas hea kindluse. Kahjuks polnud mul selle ala treenerit siin kaasas,» nentis ta.

Läbikukkumiseks kujunes Mikk-Mihkel Arro võistlus. EMi eel teatas ta, et on elu parimas vormis ning soovib Barcelonas püstitada isikliku rekordi. Võistlus näitas aga midagi muud. Iga alaga jäi ta oma rekordigraafikust üha kaugemale ning teivashüppes sai ta sootuks nulli. Alistamatuks jäi kõrgus 4.35.

«Kui olen selleks võistluseks valmistunud kogu hooaja ja lootnud siit head tulemust, ei oska ma enam küll midagi öelda… Teist aastat järjest sama jama,» lausus silmanähtavalt pettunud mees ega nõustunud arvamusega, et ta ei suuda end suurvõistluste miljöös lihtsalt kokku võtta. «Tegelikult on ju samad mehed ka Euroopa karikavõistlustel. Seal olen ju teinud korraliku tulemuse.»

Odaviske eel kahtles Arro veel, kas jätkata või mitte, ent tunnistas, et motivatsiooni pole. Kui võistluskaaslased tunnike hiljem oda viskama läksid, siis Arrot enam nende seas polnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles